Münchenin soutustadion

Käytiin kotiseutumatkailemassa ja eksyttiin soutustadionille. Münchenissähän pidettiin ne kuuluisat Virén-kaatui-siellä olympialaiset vuonna 1972. Itse Olympia-puisto stadikoineen on melko keskustan tuntumassa. Mukava vierailupaikka. Mutta soutu-areenalle ei kyllä tule kuin eksymällä.

SoutustadionSoutustadion näyttää ikäiseltään, seitkyt-lukulaiselta. Melkein 10 000 ihmisen katsomo on melkoinen betonimöhkäle, johon on sekoitettu tummaa puuta. Soutu-allas on yli 2 km pitkä ja sitä kiertää asfaltoitu tie. Sellaiselle joka ei soutu-urheilusta niin välitä, paikka ei ehkä niin elämys ole. Mutta se on, miten paikkaa nykyisin käytetään.

Ei uskoisi, mutta keskellä ei mitään oleva stadion oli ahkerassa käytössä. Soutajien ja melojien lisäksi allasta käyttivät sivuradoilla olevat uimarit (märkäpuku päällä), tiellä harjoittelivat pyöräilijät, rullaluistelijat, rullasuksittelijat ja juoksijat. Iltapäivällä rannat ja laiturit kansoittivat auringonottajat. Allasta sai tosiaan käyttää uimaritkin, tosin ”omalla riskillä”.

1-IMG_1661

Ylhäälle katsomon viereen oli tehty beach club. Rantahiekkaa oli raahattu sinne urakalla oikean tunnelman luomiseksi. Alempana oli myös tehty beach volley -kentät. Mikäs sen mukavampaa olikaan clubilta seurata, kun alhaalla soutajat hikoilevat ja valmentaja huutaa ohjeita pyörän päältä. Cocktailejakin olisi saanut.

Kaikenlaisia paikkoja sitä vaan löytää, kun eksyy!

Yksi ajatus artikkelista “Münchenin soutustadion

  1. Paluuviite: Münchenin järviä | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s