Suomalais-uutisia saksalaislehdessä

Viikonloppuna oli Suomenkin iltapäivälehdissä uutinen, jonka mukaan suomalaisturistit jättivät vahingossa lapsensa yksin Münchenin suurimmalle aukiolle ja lähtivät shoppailemaan. Kyseessä oli ilmeisesti väärinkäsitys eli kumpikin vanhemmista luuli, että toinen hoitaa lapsen.

1-IMG_1670Uutinen oli etusivulla myös saksalaislehdissä:
Marienplatzilla suomalainen aviopari unohti vauvan
”22-vuotias müncheniläinen seisoi yksinäisten lastenvaunujen vieressä parikymmentä minuuttia lasta vahtien ennenkuin soitti poliisille. […] Poliisi ei löytänyt vanhempia, joten he veivät vaunut suurta huomiota herättäen kävelykadulta poliisiasemalle.” (Süddeutsche Zeitung, 29.06.2014)

Kaikki päättyi hyvin, vanhemmat löytyivät, kun oli tarpeeksi kuulutettu Marienplatzilla englanniksi ja saksaksi. Poika sai vielä nallenkin poliiseilta lahjaksi.

Maanantai-aamuna kurssilta saksalaiset kaverit kysyivätkin, että onko suomalaisilla kommunikaatio-ongelmia, vai. Ettekös te kuitenkin tule sieltä Nokia-maasta???

Täällä vaan on niin, että lasta ei päästetä silmistä pois, ainakaan kaupungissa. Voin kuvitella, kuinka paljon huomiota aukiolla on herättänyt se, että poliisit ovat kyselleet, missä vanhemmat olisivat. Ison maan tavoille olen minäkin oppinut eikä Tytär ole pahemmin vartioimatta ollut. Tosin nyt pitää alkaa opettelemaan yksin kouluun menemistä ja tulemista.

Sydän on syrjällään. Pärjääköhän se?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s