Aikuisrokotus

Koska olet ottanut rokotuksen aikuisiällä? Minä en muista, en sitten millään. Mahtoi ehkä olla joskus yliopistoaikoina, mutta siitäkään en kyllä ole varma. Toisin sanoen, aikaa on mennyt liian kauan.

rokoteTaannoin lääkärintarkastuksessa kysyttiin rokotuskorttia. Öööh… Muistin, että jossain muutossa olin kyllä ihmetellyt sellaista valkoista koteloa, jossa oli joku pinkki vauvankuva. Ollutta ja mennyttä, tarvitsen uuden. Niinpä minulle laitettiin samantien neljän rokotteen yhteispiikki olkaan. Ainakin siinä oli 10 vuoden Tetanus, muista en ole niin varma. Hepatiitti-piikkiä vielä mietin. Mutta nyt olen uuden keltaisen kansainvälisen rokotuskortin onnellinen omistaja.

En ole missään vaiheessa ollut rokotuksia vastaan. Tanskassa rokotuksista kieltäytyminen on melko tavallista ja nyt Tyttären saksalaisessa hippikoulussa on sama meininki. Influenssa-rokotusta en ottaisi, mutta pakolliset rokotteet napsautan kyllä Tyttärelle kyselemättä. Itse kyllä havahduin Suomen sikainfluenssa-rokotuksen jälkipuintiin. Asuimme Tanskassa eikä siellä rokotettu ketään. Hyvä, näin jälkeenpäin ajateltuna, kun luki niistä narkolepsia-tapauksista.

Kysymys hoonosoomalaiselta. Onko se rokotus vai rokote??

 

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Aikuisrokotus

  1. Rokote vai rokotus. Öö. Molempia käytetään. Itselle kävi samat kuviot kolmannen raskausaikana, ei ollut muistikuvaa piikeistä sitten alaikäisyyden. Paitsi hepatiiteista, ne tuli opintoharjoittelun puolesta. Eli vuosi sitten sain jäykkäkouristuspiikin oltuani vuosikausia vailla suojaa. Näistäkään ei ollut mitään rekisteriä, vaan tämmöiset kai pitäisi muistaa itse tai pitää tallessa se ikivanha läpyskä. As if.. hukkunut jokunen muutto sitten 😀

  2. Luulisin että rokote on se aine ja rokotus on se tapahtuma.
    Eli ”kolmoisrokotus kuuluu kuusivuotisneuvolaan” mutta ”japaninaivokuumerokote loppui Suomen apteekeista”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s