Paljain varpain

Jos asut kaupungissa, milloin olet viimeksi kävellyt paljain varpain?

1-IMG_1057Pysähdyin ajattelemaan sitä Münchenissä Streetlife-festarien aikana. Siellä nimittäin oli paljain varpain käveltäväksi tarkoitettu polku, jossa sai tuntea erilaisia materiaaleja jalkojensa alla. Oli soraa, pikkukiviä, käpyjä jne.

Autsautsauts sanoin mielessäni ja yritin muistella sitä tunnetta, kun kävelin lapsuudenkodin hiekkatietä. Miltä tuntui vasta-ajeltu nurmikko? Miltä tuntuivat havunneulaset? Kuinka yksinkertaista olikaan kipaista pihalle nopeasti ilman kenkiä. Ja miten ne jalkapohjat olikaan likaiset päivän jälkeen. Se oli sitä lapsuuden iloa.

Nykyään ei koskaan ole ulkona paljain varpain. Sisäpihalle mennään vähintään sandaalit suojana. Tytärtä varoittelen lasinsiruista ja koirankakasta. Lapsuus maalla ja miljoonakaupungissa on kuitenkin niin erilaista.

Onneksi Tytär pääsee kesällä mummolaan saamaan samoja haisuvarvas-muistoja kuin minullakin on.

 

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Paljain varpain

  1. Meidän neiti aina sanoo menevänsä ulos ”varpainjaloin”. 😀 Eli kyllä meillä täällä maalla kuljetaan paljonkin ilman kenkiä. Paitsi nyt kun on niin himpuran kylmää. 😦

    • Uskomatonta, minunkin tyttäreni käytti tuota samaa ilmausta 3-vuotiaana viime kesänä kotipihalla tallustellessaan. Varpain jaloin, hienoa kielenjalostamista! Itse muistan lapsuudestani, että silloin kun pystyi kävelemään ilman kenkiä pihamaalla, oli kesä oikeasti tullut. Erilaiset pinnat, niiden lämpötilaerot ja kosteuserot olivat kiehtovia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s