Puhelinhuijaus

Istuimme tänään kurssin tauolla pihalla auringossa. Paikalle kävelee mies, puhuu saksaa aksentilla ja kysyy, voisiko joku soittaa hänen ystävänsä nroon. Oma puhelimensa oli kuulemma jotenkin epäkunnossa. Ei tarvitse puhua ystävän kanssa, sulkee puhelimen sitten kun kuulee jonkun vastaavan.

1-IMG_0161Kaverini oli ystävällinen ja soitti nroon, koska se oli ihan tavallinen kännykkänro. Kuulee jonkun automaatin vastaavan ja sulkee heti puhelimen. Mies kiittää ja menee matkoihinsa.

Sitten alkaa tapahtua.

Ystävän puhelimeen alkaa tulla tekstaria toisensa jälkeen. Asia valkenee pikkuhiljaa. Ilmeisesti nro kytkentä johonkin maksulliseen nroon, joka alkoi pommittaa spämmiä. Nyt ystäväni pelkää, millainen lasku parin sekunnin puhelusta tuleekaan. Onneksi liittymä oli prepaid, joten ison maksun perimistä on sen firman turha odottaa siitä puhelimesta.

Mutta jessus mikä pokka sillä miehellä oli! Keskellä päivää, ihan viattoman näköisenä pyytää soittamaan. Ei tullut kyllä mieleenkään, että kyseessä olisi joku huijaus. Siinä sitten mietimme, että onko sitä tyhmä, kun yrittää olla ystävällinen tuntemattomillekin.

Ilmeisesti on.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Puhelinhuijaus

  1. Voi tsissus mitä meininkiä! Aina vaan tulee varovaisemmaksi ja kohta ilman apua jää semmoset jotka sitä aikusten oikeesti tarttis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s