Työtä etsiessä

kalaTyöhaastatteluita, rekrytointipuheluita, niitä riittää.  Mutta kala ei vaan nappaa.

Tämän päiväinen työhaastattelu oli isolle kansainväliselle yritykselle. Haastattelu oli saksaksi, mutta kielen puolesta kaikki meni ihan ok. Jäi vain sellainen kuva, etten ollut ihan sitä tyyppiä, jota he etsivät.

Minulla on aina ollut sellainen mielikuva, että saksalaiset työhaastattelut ovat jotenkin erilaisia, hyvin virallisia. Nytkin oli kaksi herraa haastattelemassa, mutta kyllä se ihan rento tilanne oli. Ehkäpä minä olen se, joka sen rentouden tuo. Kerran pyysin haastattelun jälkeen palautetta ja sieltä tuli vain kommentti ”angenehm” eli miellyttävä. Ehkä saksalaiset suhtautuvat kuitenkin erilaisesti tällaiseen aksentilla puhuvaan, eikä tilanteesta niin virallista tehdä.

Kyllähän minä sen tiedän, että numeroiden kanssa tässä taistellaan. Münchenin alueella on paljon työpaikkoja, mutta on myös paljon hakijoita. Työttömyysprosentti on kolmen prosentin luokkaa, mutta se ei kerro kaikkea. Hakijoina työpaikkoihin voivat olla myös virallisesti kotirouvina olevat tai vaikkapa tällä hetkellä työpaikan omaavat. Ja entäs ne paikat, joihin kandidaatti on jo katsottuna talon sisältä, mutta työpaikka kuitenkin täytyy julkistaa.

Mutta kyllä se koville ottaa. Kuinkahan kauan sitä jaksaa uskoa itseensä?

2 ajatusta artikkelista “Työtä etsiessä

  1. On se hankalaa. Entäs sijaisuudet, jotta saisi jalan oven väliin? Nekin kiven alla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s