Marstallmuseumin vaunut

Vinkki Münchenin museoihin! Nümphenburgin linna sijaitsee keskustan lähettyvillä. Siellä kannattaa käydä, vaikka itse linna ei varsinaisesti prinsessalinnalta näytäkään. Puisto on iiiso – müncheniläiset käy siellä lenkkeilemässä, samoin kuin Miehenikin. Varsin suosittu turistinähtävyys.

Neljä vuotta kuitenkin kului, ennenkuin sain käytyä linnan sisällä. Nymphenburgissa on oikeastaan neljä erillistä museota. Tässä tunnelmia Marstallin museosta.

1-IMG_0308

Linnan tallissa esitellään hevosvaunuja. Juu, kuulostaa hieman tylsältä, varsinkin jos ei ole hevoshullu, mutta otapa huomioon, että kuninkaalliset ovat taipuvaisia olemaan hiukka pompöösejä. Ei ollut kultaa säästelty! Vaunut olivat aivan uskomattomia luomuksia. Siinä sitten ihmetteli, että miten ihmeessä nuo ylipäätänsä toimivat.

Vaunuja oli useilta eri vuosisadoilta. Mitä lähemmäksi tätä vuosisataa mentiin, sitä tylsemmäksi vaunut muuttuivat. Helpompi tietysti hevosille, kun vaunut kevenevät. Vanhimpia vaunuja kun piti vetää jopa 12 hevosen voimin.

Mukana oli myös kelkkoja.

1-IMG_0307

Yksi mielenkiintoisimmista jutuista oli itse asiassa hevosten maalaukset. Kuningas oli maalauttanut ihka oikeat taulut, joissa oli hevosen nimi ja kaikki. Niitä siis arvostettiin ihan oikeasti.

Voin siis suositella Marstallmuseumia varsinkin helteiselle kesäpäivälle – tallin paksujen seinien suojassa on ihanan viileää. Olisin kuitenkin kovasti halunnut kokeilla jossain vaunussa istumista, mutta sitä mahdollisuutta ei ollut. Mä olisin ihan hyvin voinut kuvitella itseäni jossain vaunussa harjoittelemassa kuninkaallista tervehdystä.

Vitsit kun mä olisin ollut hyvä prinsessa!

1-IMG_0309

 

2 ajatusta artikkelista “Marstallmuseumin vaunut

  1. Siis onko noi kärryt olleet ihan oikeasti käytössä? Huh huh. Toisaalta tyyliltään uppoaisivat kyllä senegalilaiseen makuun vielä tänäkin päivänä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s