Schlageria ulkosuomalaiselle

Kansallisidentiteetti muodostuu miljoonista pienistä osista. Yksi niistä on musiikki. Jokaisella maalla on oma musiikkimakunsa, jokaisen maan teinit ovat kiekuneet niitä samoja omankielisiä renkutuksia, jokainen lapsi osaa oman maan lastenlaulut. Musiikin merkitystä ei tule paljoakaan ajatelleeksi ennen kuin asettautuu vieraaseen maahan asumaan. Sitten kun baarissa natiivit alkavat nostalgiassaan laulamaan paikallista Eppu Normaalia, tulee ulkosuomalaiselle ahaa-elämys. Edellinen postaus kansallisidentiteetti-aiheesta täällä.

Schlager-Starparade

Saksassahan rulettaa Schlager, joka on paikallista iskelmämusiikkia. Maan Schlager-kuningatar on Helene Fischer, joka on lyönyt kaikki mahdolliset ennätykset tässä musiikkilajissa. Huhuilin Facebookissa taannoin kavereita, jotka suostuisi tulemaan Helenen keikalle mun kanssa. Jos pitää integroitua, pitää se myös tehdä musiikin kautta! Alla olevassa linkissä tämänhetkinen Helene Fischerin hittibiisi, joka kieltämättä on melkoinen korvamato. (Youtubessa ei tunnu näkyvän enää mitään, koska GEMA, paikallinen Teosto, on riitauttanut tämän kanavan.)

http://www.myvideo.de/watch/9313599/Helene_Fischer_Atemlos_durch_die_Nacht

En saanut ketään tulemaan keikalle kaveriksi. Ei se mitään, äitienpäivälahjaksi tuli kuitenkin Fischerin CD. Hiukka liikaa schlageria mun makuun, mutta pakko se on jossain vaiheessa kuunnella läpi.

Fischer

Ai niin, ei se mitään, ettei mulle keikkakavereita löytynyt. Katsoin tarkemmin sitä keikkaplakaatia, joka kiikkuu talomme edessä, ja huomasin, että siinä puhutaan vuodesta 2015…

2 ajatusta artikkelista “Schlageria ulkosuomalaiselle

  1. Suosittelisin Helene Fischerin sijasta Santianoa. Se kuulostaa vielä paremmalta. Toki ei sovi unohtaa Andrea Bergiä. Vaimo osti konserttiin liput talvella ja muistimme väärin keikan päivämäärän, joten jäi näkemättä Atlantis show….työkaverit ihmettelevät kun kerron, että autossa välillä soi Helene Fischer ja Andrea Berg…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s