Saksalaisella hautausmaalla

Päädyin hautausmaalle.

IMG_0753

Mies kävi palaverissa ja menin huvikseni sillä aikaa kävelemään ympäri ennestään tuntematonta pikkukylää. Paljon näkemistä ei ollut, joten tein ensimmäisen vierailuni saksalaiselle hautausmaalle. Ja huomasinpa eroja.

Hautakivissä on tosi paljon kasvokuvia. Minusta se itseasiassa on ihan kaunis ajatus, että kun hautapaikalla vierailee, näkee muistelemansa ihmisen kasvot. Pelkä hautakivi on kuitenkin melko neutraali, vaikka siinä nimi lukisikin. Toisen eron näette kuvassa:

IMG_0754

Monen haudalla olevan ristin ympärillä oli tuollainen musta harso, jonkinlainen surunauha ehkä. Osaako kukaan lukijoista kertoa tästä enemmän?

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Saksalaisella hautausmaalla

  1. En kyllä osaa auttaa surunauhan(?) kanssa, mutta tulin kommentoimaan miten erilaiselta myös pohjoissaksalaiset (berliini-brandenburg) hautausmaat näyttävät, sekä suomalaisiin että näemmä myös eteläsaksalaisiin verrattuina. Liekö kyse sitten katolis-luterilais-linjasta? Täällä ei näy kasvokuvia eikä surunauhoja, mutta suomalaisiin hautoihin erona on, että noin isossa osassa haudoista ei ole päivämääriä ollenkaan, tai vain vuosiluvut. Ja osassa ei ole kaikkia nimiäkään, vaan vaikkapa vain ”Familie Schmidt”. Näyttää omaan silmään edelleen, monen vuoden ja hautausmaavierailun jälkeenkin, tosi kummalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s