Matkakertomus: Blomberg

Kerronpa taas näitä meidän retkikertomuksia, jos joku haluaa vinkkejä lapsiperheen sunnuntaipäiville Baijerissa. Kävimme Blombergin mäellä, jonka huippu kohoaa 1200 metriin. Blombergiin kipaisee autolla Münchenistä alle tunnissa.

IMG_0785

Nousimme ensin hissillä puoliväliin (hissi menee myös huipulle), josta kävelimme sellaiset 45 min ylämäkeen. Reitti oli sellainen ihan kunnon kävelytie, joka kyllä paikoitellen oli melko jyrkkä. Lapsiperheitä siellä käveli kuitenkin paljon, joten muksuille se on ihan näppärä reitti.

IMG_0781

Tiellä on myös kaikenlaisia viihdykkeitä. Tarjotaan tietämystä eri puulajeista, kiipeilyä jne. Kätevää siinä vaiheessa, kun se suklaapatukka on syöty ja kitinä alkaa. Meidän lapsi on ainakin helppo harhautettava…

IMG_0782

Ylhäällä on tuttuun saksalaiseen tapaan ravintola, jossa tarjoilijat palvelevat perinnepuvuissaan saksalaista schnitzeliä. Kesällä terassilta melkoiset näkymät alhaalle laaksoon ja leikkipaikkakin on ihan vieressä.

IMG_0790

Nyt siellä satoi räntää. Toukokuu my ass… Se kismitti, sillä ravintolan vieressä on kiipeilypuisto, johon Tytär mankui kovasti. Sinne mennään siis kypärät päässä ja valjaat varressa, joten haluttiin sellainen päivä, että voi siellä kiipeilyreitillä ilman liukastumisen vaaraa kieppuilla. Lapset pääsevät mukaan kuudesta vuodesta alkaen, joten sinne mennään taatusti vielä tänä kesänä. Reittejä voi valita tasonsa mukaan.

IMG_0798

Alas tulimme osittain kävellen, osittain kesäkelkan päällä. Mäeltä tulee puolesta välistä alas nimittäin Saksan pisin kesäkelkkarata. Ihan haipakkatahan se meni, mutta onneksi jarrut toimivat.

IMG_0802

Alhaalla odotti vielä toinen kesäkelkkarata, trampoliini, oravatarha ja biergarten. Ihan mukavasti päivä siellä meni, joten suosittelen. Jos negatiivista sanottavaa etsimällä etsii, niin se olisi se, että alatason ravintolassa ei saanut kakkuja. Just kun olin haaveillut omenakakusta kaffen kanssa. Hitsi kun päivä meni pilalle.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Matkakertomus: Blomberg

  1. Paluuviite: Maisematelkkari | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s