Peruna-tarina

Tyttärellä oli taannoin koulussa teema-päivä. Jos oikein ymmärsin, kyseessä oli maa tai multa. Hippi-koulu kun on, ei sieltä tietenkään mitään lappua vanhemmille tullut, vaan luottivat, että kyllä ne lapset muistavat asiasta mainita. Sanomattakin selvää, että mulla menee hermot koulun viestintäpolitiikan kanssa…

IMG_0138

Lasten piti siis tuoda jotain maahan liittyviä asioita teemapäivälle. Rouva Kotirouvana minä funtsasin asiaa ja päätimme sitten askarrella Tyttären kanssa jotain jonkun oksan tai kiven tuomisen sijaan.

IMG_0141

Halkaisimme muovisen limsapullon ja täytimme pohjan mullalla. Sinne tuli perunalle hyvä koti. Pullon yläpuolisko maalattiin taivaan siniseksi ja korkki auringon keltaiseksi. Sitten askartelimme paperista vihreitä lehtiä, jota liimasimme peittämään pullon halkaisukohtaa.

Pullossapa onkin vielä ylläri. Oranssista piippurassista tehty toukka kurkkii perunan päällä!

IMG_0144

Tytär kiikutti taideteoksemme kouluun ja opettajat olivat ihastuksissaan. Unohdin koko homman, kunnes kävin Tyttären luokassa hakemassa jotain kirjoja. Se perunahan kasvaa!

Olivat sitten laittaneet sen ikkunalaudalle ja antaneet vettä. Siinä se oli metriseksi kasvanut. Otin sen mukaani kotiin ja laitoimme sen isompaan ruukkuun.

Nyt meillä on sitten peruna parvekkeella. Eipä joka saksalaisrouvalla niin eksoottista kasvia ole pelargonioittensa seurana ole!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s