Oodi italialaiselle jäätelölle

Se on sitten ärsyttävää, eikö olekin. Olet lomalla Italiassa, haluat syödä hyvin, välttelet hotellin ravintolaa. Sitten illalla siinä kahdeksan aikaan talsit pitkin kaupunkia ja odotat ihmettä. Sitä autenttista, paikallisten suosimaa ravintolaa. Just joo.

IMG_0457

Se hyvä puoli Italiassa on, että pitsa maistuu aina hyvältä. Menit minne tahansa, se voittaa taatusti kotikorttelin tarjonnan. (Vaikka voin tosin tähän saumaan todeta, että Münchenin italialaiset ravintelit ovat tosi hyviä.) Tilaat Tyttären painostuksesta sen saman Pizza Prosciutton kuin ennenkin, mutta jotenkin siihen tulee Mamma mia -lisäys. Ja olet loppujen lopuksi yksinkertaiseen pitsaasi hyvin tyytyväinen, vaikka hieman kateellisena vilkuiletkin Miehesi valintaa (josta hän ei taatusti tarjoa edes yhtä pientä maistiaista. Kaksi sekuntia ja se pitsa katosi.).

IMG_0476

Siinä ne päivät menevät yksinkertaisia Tyttären-kanssa-tässä-annokset-jaellaan ruokia syödessä. Ja olet suht koht tyytyväinen. Mutta sitten tulee se viimeinen ilta ja ajattelet, että jos nyt oikein pitkän kaavan kautta päästelisi.

Siinäpä sitten talsit pitkin kaupunkia. Tytär mankuu. Mies mankuu. Ja et katsonut niitä TripAdvisorin vinkkejä kunnolla ja nyt viimeisetkin muistikuvat osoitteista ovat menneet. Ehkä tällä kadulla, vai olikohan se toisella puolen kaupunkia… Ja valitset jonkin omituisella sivukadulla olevan trattorian, jossa on punavalko-ruutuiset pöytäliinat. Epäilys herää, kun näet Shivan kuvan keittiössä ja kun ruokalistan etusivulla lukee ”Heute bieten wir an”.

IMG_0502

Ja tietty ruoka oli tosi surkeaa. Tytär ei syö. Sinä et syö. Mies syö kaiken, ihan puhtaalla tahdon voimalla. Se puoli litraa saviruukusta tarjottua viiniä kyllä juot viimeiseen tippaan asti. Kuuntelet viereisen pöydän saksalaispariskuntaa, joka keskustelee hotellihuoneensa lakanoiden tasosta ja vilkuilet keittiön seinällä olevan intialaisen jumalan kuvaa. Tämäkö jää viimeiseksi mielikuvaksi ihanasta lomasta?

Ei sitten tipin tippiä jätetä, sanot Miehelle. Nousette pöydästä pettyneinä. Mikä auttaa, mistä tulisi parempi mieli? Mikä saa huonon pastan sydämestä pois?

IMG_0506

Onneksi heti ravintolan vieressä on jäätelökioski. Sitruunasorbetti pelastaa päivän kuin päivän.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s