Työmessuilla

Nyt kun se työnhaku on ajankohtaista ja sitä saksaakin harjoiteltu natiivien kanssa, uskallauduin kaupungissa pidetyille työmessuille. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta niistä, joten en oikein tiennyt, kenelle ne oikein oli tarkoitettu. Sinne sekaan vaan siis.

Sopivien firmojen standeillä esittelin itseni ja kerroin minkätyyppistä hommaa hain. Juttelin HR-ihmisten kanssa saksaksi ja lopuksi kyselin, että riittääkö saksankielentaitoni heille. Se on nimittäin itselläni iso kysymysmerkki. Kaikki sanoivat, että eipä tuossa mitään ongelmaa tunnu olevan, riippuu tietysti työstä.

Olin printannut messuille ison kasan lebenslaufeja eli saksankielisiä CV’tä, mutta niitä ei kyllä kukaan ottanut vastaan. Jotkut firmat skannasivat ne. Olin kyllä arvannut sen etukäteen ja tehnyt jotain ovelaa: tein miniflyerin itsestäni.

flyeri2

Flyeri oli ehkä 1/4 A4-koosta. Siinä oli kuvani, yhteystiedot, muutamalla pointilla työkokemus ja koulutustausta. Se oli ihan hyvä veto, sillä sen ottivat monet kyllä vastaan. Kokonaisen CV:n tarjoamiseen oli vastaus useinmiten, että lähetäpä se onlinena.

Muutamia kontakteja tuli, lisää tietoa tietyistä minulle sopivista työnvälitysfirmoista ja itsevarmuutta kielen suhteen. Poikiiko tuo messu oikeasti yhtään mitään, jää nähtäväksi. Taas on kuitenkin otettu yksi askel eteenpäin.

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Työmessuilla

  1. Paluuviite: Työnhaku Saksassa_Online | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s