Tandemilla kieliin

Tunnetteko Tandem-kielenopiskelun? Tsekkaapa

www.tandempartners.org

Ideana on se, että yksityiset ihmiset sopivat treffejä keskenään tyylillä tarjoa sinä saksaa niin minä tarjoan sulle englantia. Tarjoamasi kielen pitäisi olla äidinkielesi, mutta jos olet erittäin hyvä kielessä, kaikki pitäisi olla ok.

IMG_0051

Laitoin viime viikolla ilmoituksen sivuille pyytäen saksalaisia treffaamaan minut ja voisimme sitten jutella myös englanniksi. Laitoin selkeästi ilmoitukseen, että natiivi en ole, mutta mm. maisterin paperit on kielestä saatu. Olen saanut tähän mennessä saanut sellaisen kymmenkunta vastausta.

Tänään tapasin kahvilassa saksalaisen Veran, joka sattui asumaan samassa kaupunginosassa. Puhuimme sellaiset puolisen tuntia ensin saksaksi ja sitten vaihdoimme kielen englanniksi. Se oli ihan mukavaa. Olen kuitenkin sillä tasolla jo saksaksi, että puhuminen ilman suuria vaikeuksia sujuu, sitä vaan pitäisi yksinkertaisesti enemmän puhua. Veran englanti oli samanlaista eli harjoituksen puutetta. Olimme samalla alalla, joten puhuimme enimmäkseen töistä ja miten täällä työpaikan ylipäätään löytää. Mulle tosi hyödyllistä – en tiedä, mitä Veran ajatukset treffistä olivat. Sovimme kuitenkin käyvämme taas kaffella ensi viikolla.

Minä kun en tunnu saksalaisten kanssa muuten juttuun pääsevän, niin koitetaan sitä puhumista parantaa tätä kautta!

Mainokset

10 ajatusta artikkelista “Tandemilla kieliin

  1. Hei, todella hienoa, että löysit mukavan keinon parantaa kielitaitoa ja tutustua saksalaisiin! 🙂 Olen itsekin useaan otteeseen Saksassa asunut, ja tunnen tuskasi, vaikka sain myös paikallisia ystäviä.

  2. Täällä meidän kaksikielisessä kaupungissa on tuota tapaa käytetty joitakin vuosia. Toinen oppii ruotsia ja toinen suomea. Todella mahtava tapa oppia ja parantaa suullista osaamista.

  3. Tampereen yliopisto yritti tuoda yhteen ulkkareita ja paikallisia mm. tämän kielitandemoinnin kautta. Itse en koskaan kokeillut, mutta siskolla on hyviä kokemuksia. Kiva, että on laajemminkin käytössä! 🙂

  4. Eikö Münchenissä ole ketään saksalaista, joka haluaisi kanssasi oppia suomea? Täällä Hampurissa olisi sellaistakin tandemia tarjolla.

    • Ei oo sellaista oikein tullut vastaan ja kaverilla oli kokemusta, että ne tyypit jotka halusivat oppia suomea, olivat ihan hämäriä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s