Seinän maalaus

Miten tehdään oikeaoppinen seinänmaalaus?

IMG_0110

1. Vihjataan Miehelle muutaman kuukauden, että voisi harkita tuota eteisen maalausta. Siinä kun on reikiäkin, itseaiheutettuja tosin, koska ne typerät koristeaakkoset eivät kestäneetkään tarrakiinnitystä. Etukäteen tiedettiin, että Mies vaatii kuukausien lämmittelyä, koska hänen mielestään vuokrakämppään ei pidä tehdä seiniin reikiä saatikka sitten maalata. Ihan turhaa, kun mehän muutetaan täältä kuitenkin pois muutaman vuoden kuluttua. Ja sisustaminen on yleensäkin kuulemma täysin miehen luonteen vastaista.

2. Kun ajatus on iskostunut Miehen päähän, hän voi ihan itsekin ehdottaa ajelua rautakauppaan. Rautakaupassahan miehet ylipäätään rauhoittuvat ja tuntevat itsensä miehiksi. Pääsevät pätemään, kun vaimo esimerkiksi kyselee, että mitä maalaamiseen ylipäätään tarvitaan. Minun maalaamiskokemukseni on nolla.

3. Rautakaupassa Mieheltä ei missään tapauksessa saa kysyä mielipidettä väristä. Vastaus on ”Ihan sama”. Valinta on tehtävä itse ja mieluusti sillä samalla sekunnilla. Lähetä Mies vaikka etsimään sillä välin ruuveja ja nauloja, ettei häiritse valintatilannetta. Niitä neutraalinvärisiä hiekka/rusehtava/harmaahko -värejä on kymmeniä. Pyörittele silmiäsi, katsele värikarttoja ja tökkää sormesi summassa johonkin kolmesta värivaihtoehdosta.

4. Hinkkaa kotona eteisen kengänviiruja pois seinästä. Räpyttele ripsiäsi ja Mies paikkaa puolestasi ne reiät siinä seinässä. Minä mitään tiedä, mitä niille pitäisi tehdä.

IMG_0106

5. Ehdota Miehelle varovaisesti, että jos tehdäisiin radikaalimpi ratkaisu ja rajattaisiin sellainen suorakulma eikä vedettäisi koko seinää värillä. Pidä suusi supussa, kun Mies tuhahtelee. Piirrä lyijykynällä rajamerkit. Mallaa maalarinteipit yhdessä Miehen kanssa seinään ja älä kommentoi, kun Mies sanoo: Ei se nyt ihan suoraan tuolta ylhäältä tullut, mutta eikö se nyt ole ihan sama.

IMG_0111

6. Aloita maalaaminen. Älä pese etukäteen sitä telaa, vaan hoksaa jälkeenpäin, että siitähän lähtee jotain ihme nöhtää. Jatka maalausta pensselillä.

7. Hinkkaa sitä yhtä nurkkaa jonkin aikaa, kunnes Mies tulee katsomaan. Odota hiljaa, että Mies sanoo turhautuneena: Anna kun minä! Katso vierestä, kun Mies maalaa koko seinän.

IMG_0108-001

8. Ole hiljaa. Maalaamisen jälkeen siivoa sotkut heti pois. Jos muistat, kiikuta Miehelle illalla olut käteen ja kehu.

9. Odota muutama kuukausi ennen kuin mainitset seuraavan sisustusprojektisi Miehelle. Sen täytyy antaa hetki toipua, kun se vaan oli niin raskasta. Toista sama kaava seuraavan seinän kanssa.

[Edit klo 13.54: Mies huomautti, että sitä olutpullosta hän ei muutenkoskaan saanut.]

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Seinän maalaus

  1. Noinhan se just menee! Tosin mä en enää jaksanut odottaa vaan ryhdyin itse toimeen, ostin maalit ja pensselit ja maalasin seinän itse. Ei ollut ihan helppo projekti kun seinäkin oli 3,5m korkea, mutta ihan ok siitä tuli. Vielä olis toinen seinä jäljellä ja lattian maalaus… pikkuhiljaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s