Wallbergin pilvissä

Raportti vuoriretkeilystä!

IMG_0093

Viikonloppuna alkoi olla tylsää, joten päätimme painua vuorille. Plärättyämme hetken opaskirjaa valitsimme kohteeksi Tegernseellä sijaitsevan Wallberg-mäen. Sinne kun pääsee gondoli-hissillä.

IMG_0104

Wallberg on semmoinen pikkuinen 1700 metrin vuori, joka kuuluu ”esi-Alppeihin”. Sinne ajaa Münchnistä sellaisessa vähän yli tunnissa, joten takapenkin matkustaja ei siinä ajassa ehdi hirveästi mesota. Me ei mitenkään skimbaajia olla, joten ajateltiin ottaa kelkka mukaan. Wallbergin 6,5 km kelkkamäki kuulosti houkuttelevalta!

IMG_0076

Kotona satoi ja oli sellaiset vajaa 10 astetta lämmintä. Wallbergilla oli kyllä lunta, mutta sellaiset pilvet ympärillä, etteivät maisemat kummoiset olleet. Ja kaikenlisäksi se kelkkaratakin oli suljettu, koska alas asti lunta ei yksinkertaisesti riittänyt.

Ei se mitään. Olimme tietysti unohtaneet kaikessa kiireessä sen kelkan kotiin.

IMG_0077

Se oli Tyttären ensimmäinen tämän talven lumi. Ja kyllä se siellä peuhasikin. Ainakin sen 15 minuuttia ja sitten menimme ravintolaan kuumalle kaakaolle. Ehti posket onneksi tulla punaiseksi.

IMG_0087

Mutta sen verran jäi kaivelemaan tuo Wallberg, että varmaan menemme sinne uudestaan joko kelkkailemaan tai kesällä vaeltamaan. Jospa sitä yrittäisi tänä vuonna aktivoitua enemmän tuohon kotimaanmatkailuun. Nyt vaan alennusmyynnistä ostamaan kaikki Alppivaelluskirjat kirjahyllyyn!

IMG_0074

Meidän perhe on sitten varattu joka kuun ensimmäinen viikonloppu, koska olemme jossain vuorilla. Olkoon se tavoite tälle vuodelle!

IMG_0062-001

 

4 ajatusta artikkelista “Wallbergin pilvissä

  1. Vinkki: Bayerischer Waldin suunnalla on myös hyviä kelkkailu/vaellusreittejä 😉 Lumitilanne ei tällä hetkellä vielä optimaalinen mutta kyllä se talvi sieltä tulee…

  2. Wallberg on kiva paikka, mutta mieluummin kävelisin siellä kesäaikaan. Vietimme helluntaiviikonlopun Tegernseellä ja päätimme kiivetä Wallbergille ja tulla sitten kabiinihissillä takaisin. Paha vai, että emme tarkistaneet, että miten myöhään kabiinihissi kulkee, joten jouduimme kiireen vilkkaa vielä ennen pimeän tuloa huipun saavutettuamme kävelemään takaisin laaksoon. Tegernsee on kyllä sellainen paikka, että sinne ei ihan normi suomalainen turisti eksy. Tuntui lähinnä siltä, että vain saksalaiset tietävät paikan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s