Latino saunaan

Meillä on ollut vanhempien kotona Suomessa aina silloin tällöin ulkomaanvahvistuksia joulunpyhien aikaan. Ne piristävät – ihan hauskaa seurata näitä meidän jouluperinteitä ulkopuolisen silmin!

IMG_0008-001

Aikaisemmin ei meillä ole ollutkaan ei-eurooppalaista vierailijaa. En tiedä, kuinka kauheita tarinoita hän suomalaisesta joulusta oli etukäteen saanut kuulla 😉 Perulainen ystävämme mm. odotteli paniikissa, että ketkä kaikki sinne joulusaunaan tulee, kun etukäteen joku oli sanonut, että perheittäin saunominen on tavallista. Ihan rauhassa sai kuitenkin saunassa olla. Ja kun naista varoiteltiin, että yöpaikka on todellakin maalla, keskellä ei mitään, hän oli helpottunut, kun naapuritalojen valoja kuitenkin näkyi. Lunta ei sen sijaan näkynyt. Sääli.

Oli äiti laittanut kystä kyllä. Ja niin se taitaa tosiaan mennä, että suomalainen joulu pyörii ennen kaikkea sen ruuan ympärillä. Äitini oli huolissaan, että mitä jos se perulainen ei tykkääkään hänen ruuistaan. Ja kun perulaiselle oli sanottu, että on kohteliasta ottaa lisää, niin hänhän oli kohtelias. Sen neljännen santsaamisen jälkeen äitini oli yhtä hymyä ja me muut mietimme, että voi tyttöparka…

Tytär tuli toimeen mukavasti, koska heillä löytyi parikin yhteistä kieltä. Tytärhän oppii espanjan perusteita koulussa ja kävi englannin yksityistunneilla, kun suunnitelmissa oli vielä se Jenkkeihin muutto. Nyt saimme testattua, tarkoittiko se ”espanjankielinen” lastenlaulu oikeasti mitään vai lauloiko tyttö omiaan. Kyllä kuulemma siitä selvän sai, melkein. Joululahjatkin tuli sujuvasti espanjaksi laskettua.

Perulaiselle keksimme jo tulevaisuuden Pohjanmaalla, että voi äiteen ruuissa pysyä. Nai Keskisen keisarin ja turismia opiskeleena lähtee pyörittämään Keskisen kyläkaupan toimintaa. Ja jos ei se onnistu, eiköhän sieltä Pohjanmaan lakeuksilta joku poikamies latino-tossun alle löydy.

Maailma tulee Etelä-Pohjanmaallekin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s