Lasipallo-kortit

Kyllä minä ainakin sata korttia olen tänä jouluna tehnyt. Se on kivaa, vaikka jälkeenpäin hartiat huutaakin hallelujaata. Ryhdille tuo harrastus ei mitenkään hyvää tee…

IMG_6516

Vielä yksi korttipostaus. Sain jostain lehdestä materiaalit tällaiseen lasipallo-tyyliseen korttiin. Ensin leikataan lasipallon muoto ja sinne sisälle valitaan jokin kuva. Tuossa lehdessä oli valmiina eri pingviini-kuvia.

IMG_6509

Pingviineihin laitetaan kolmiulotteisuutta nostamalla osa kuvasta kohoketarroilla. Mikä ihme se on suomeksi…

IMG_6510

Lasikuplaan leikataan tarpeeksi iso läpinäkyvä muovilipake. Sekin onneksi mulla tuli lehden mukana. Liimataan kaksipuolisella teipillä paperiin.

IMG_6511

Muovikuplaan liimataan tiheästi koroketarroja. Sieltä ei saisi mitään päästä läpi, koska…

IMG_6514

… kuplaan laitetaan sisälle hileitä, sen jälkeen kun se on liimattu korttipohjaan kiinni.

IMG_6513

Niin on lasilumihiutalekimallemikähänlie-kortti viimeistelyä vaille valmis. Timantteja sinne, nauhaa tänne ja hyvänjoulun-toivotukset päälle.

IMG_6512

Aika suuritöinen ja sitä kimalletta on ensimmäisten harjoituskappaleiden jälkeen joka paikassa ennen kuin hiffaa, miten tekniikka oikeasti pitäisi mennä. Taas piti jotain erilaista kokeilla!

 

4 ajatusta artikkelista “Lasipallo-kortit

  1. Wau, tosi hienoja kortteja! Muistatko vielä lehden nimeä? Ajattelin että jos noita löytäisi täältä Itävallastakin niin voisi askarrella lasten kanssa. Kiva jos ehdit vastata ja mukavia juhlapyhien jatkoja sinne Müncheniin!

    • Kiitos, Helena. Sori, että kesti vastaus kauan – en ole lomalla pahemmin koneelle katsonut. Joku britti-korttilehti se oli. Muistaakseni Papercrafts.

  2. Mahtavaa että jaksat tehdä niin kauniita ja yksilöllisiä kortteja. Kauheeta on kun nykyään ei enää saa joulukortteja vaan lyhyt, epäpersoonallinen textari kännyyn. Nostan hattua, nuo ovat rakkaudella tehty!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s