94 %

”Sie haben beim C1.2-Test insgesamt mit 94% bestanden und beim mündlichen Test 25 Punkte von 25 erreicht.”

IMG_6493

Eli sain kolmen kuukauden intensiivi-saksankurssin loppukokeen tulokset. Koe meni 94-prosenttisesti läpi ja täydet pojot tuli suullisesta osuudesta. Tyytyväisempi en voisi olla. Sen eteen olen saanut tehdä enemmän töitä kuin useimmat kurssikaverini, koska en ole saksalaisen kanssa naimisissa. Jatkuvaa kielikurssia ei siis kotona tule. Enkä voi sanoa muutenkaan olevani niin erityisen lahjakas kielissä. Olen sanoinkuvaamattoman kateellinen niille, joille kielitaju tulee noin vaan sormia napsauttamalla. Höh.

Työkkäri maksoi minulle kurssin, joten luulisi, että he ovat minuun hetkellisesti tyytyväisiä. Kuinka paljon tämä tosissaan auttaa minua työpaikan saamisessa, on iso kysymysmerkki. Etsin kuitenkin kansainvälisiä hommia – ihan turha minun on tällä taustalla jossain täysin saksalaisessa työpaikassa hautua.

Seuraava tavoite on TestDaf helmikuussa. TestDaf on lähinnä Saksassa opiskelemaan haluaville tarkoitettu koe, jonka läpäiseminen antaa sertifikaatin C-tasosta. TestDaf on tunnettu Saksassa, joten sen esittäminen työnantajalle pitäisi olla plussaa. Minähän tuskin haluan opiskelemaan enää yliopistotasolla, mutta koska kurssiin sisältyi tuo maksu (175€), pitänee se hyödyntää. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että etsin vielä jonkun saksankurssin tammikuulle, että kielitaso ei putoa ennen sitä koetta.

Nyt huokaistaan helpotuksesta. Parempi kielitaito, parempi itsetunto.

9 ajatusta artikkelista “94 %

  1. Hieno suoritus. Onnittelen. Saksan opiskelussa pääsee parempiin tuloksiin analysointikyvyllä, ahkeruudella ja hyvällä muistilla kuin ”luonnonlahjoilla” ja ensinmainittuja yliopistotutkinnon suorittaneella on. Saksa on vain aluksi vaikeaa päin vastoin kuin englanti.

  2. En tiedä tarkemmin taustaasi, mutta itse vedän projekteja saksaksi C1 tason saksalla eli C1:lla pärjää jo ihan hyvin. Eli hommia pystyt jo tolla tasolla tekemään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s