Vesijoulukoulu

Tyttären koulu on myös koristeltu jouluun. Mietin itseasiassa sitä mielessäni, että miten he ylipäätään jouluun suhtautuvat. Uskonnon opetusta ei ole, buddhia on käytävillä ja ajatukset ovat hyvin korkealentoisesti hipahtavia. Mutta niin vaan koristeita on näkynyt ja lapset ovat jopa leiponeet joulukeksejä.

IMG_6517

Lisäksi lapset olivat tehneet joulukortteja. Tyttären kortissa oli jouluntoivotukset espanjaksikin.

IMG_6500

Mutta yksi asia on jäänyt epäselväksi. Jos joku voi sen minulle selittää, olisin hyvin kiitollinen. Onko vedellä jokin erityinen merkitys? Käytävillä on nimittäin aina maljoja, joissa on vettä. Lisäksi perjantaisin on koululla aina loppupiiri, jonne vanhemmat ovat tervetulleita. Lapset laulavat ja käyvät läpi, mitä viikolla on tehty. Piirin keskellä on aina asetelma, jossa on oksia, hedelmiä jne. Lisäksi on aina se vesimalja.

IMG_6452

Minä olen niin maallikko, etten tällaisista asioista ymmärrä…

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Vesijoulukoulu

  1. Kauniita rituaaleja on siinä koulussa. Kannattaisi varmaan kysyä tilaisuuden tullen luokanopettajalta, mikä merkitys vesimaljalla on erityisesti siinä koulussa ja siinä luokassa. Muuten asia jäisi arveluiden varaan ja saattaisia johtaa vikatulkintoihin.Minullakaan ei ole yksiselitteistä lyhyttä tulkintaa. Vesi liittyy Kalevalassa ja kristinuskossa maailman syntyyn. Eri uskonnoissa ja filosofioissa vedellä on erityinen symbolinen merkitys elämän alkulähteenä ja ylläpitäjänä. Löysin lyhyen katsauksen veden symbboliikkaan eri uskonnoissa tuosta linkistä,http://fami.oszbueroverw.de/wasser_in_religionen/index.html. mutta vain saksaksi, (kai google kääntää vaikka hassustikin). Englanniksi tai suomeksi pitäisi etsiä pitempään.
    Mikä hauskempaa kuin filosofoida juhlapäivinä aikansa kuluksi vaikka veden olomuodoista maassa ja plivissä eri vuoden aikoina, jouluna Suomessa tai kesällä Münchenin tulvissa. 🙂 Joskus vettä on liikaa, joskus liian vähän tai sitä tulee väärään aikaan väärässä mudossa.:) Siitä voi vaikka laulaa ”Lumi on jo peittänyt…” He,he! Kai olet huomannut, että Münchenissä ja Saksassa ei koskaan sada lunta tai rakeita vaan ainoastaan vettä! (es schneit, es hagelt, es regnet)

    • En edes aluksi tuota vesihommaa koulussa edes huomannut. Sitten aloin katselemaan noita asetelmia ja aina oli vesikuppi joukossa. Tarvii alkaa kyselemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s