Käsitöiden myymisvaikeus

Analysoitiin vähän Suomi-koulun joulumyyjäisiä. Tuottoa tuli ilmeisesti enemmän kuin viime vuonna – mahtavaa! Se on hyvä, sillä valtion avustusta ei ole puoleentoista vuoteen näkynyt ja alkaa kassavirta olla vähän vähissä. Suomi-kouluthan eivät saa tuottaa voittoa, mutta vuokrat pitäisi silti maksaa… Suomessa koulu on ilmaista. Emme millään haluaisi kerran viikossa pyörivästä kielikoulusta veloittaa maltaita jäsenmaksuina. Sotii periaatetta vastaan.

IMG_6427

Mites kävi niiden mun tekemieni joulukorttien kanssa? Huonosti. Niitä meni myyjäisissä vaan muutama hassu. Toisaalta myyntipaikka oli erityisen huono. Kun en itse ollut myymässä ja vahtimassa niitä, ne oli lykätty äärimmäiseen nurkkaan. Ja kun porukkaa oli kuin pipoa, eivät kaikki varmasti edes nähneet niitä.

IMG_6467

Laskin että käytin korttien tekemiseen yhteensä varmaan 40 tuntia. Ei siinä mitään, minulla oli kivaa niiden tekemisessä, sehän on mun harrastus. Osa menee nyt virallisien Suomi-koulun joulutervehdysten lähettämiseen, osan voimme säästää ensi vuoteen. Mutta taitaa olla turha ensi vuonna niitä enempää tehdä. Jos ne eivät mene kaupaksi, niin eivät mene. Otimme riskin tänä vuonna, ensi vuonna olemme taas viisaampia.

IMG_6358

Tänä vuonna muutenkin oli vaikeuksia käsintehtyjen tuotteiden myymisessä. Eräskin rouva oli tehnyt aivan mahtavia pipariporoja, jotka oli pakattukin niin ihanasti. Katsokaas vaikka.

IMG_6474

Nämäkään poropussit eivät menneet niin hyvin kaupaksi kuin oletin. Lapset askartelivat kuusia, joita myös jäi myyjäisistä jäljelle.

IMG_6402

Tämä on aina arpakauppaa tämä uusien tuotteiden mukaanotto. Jotkut toimivat, jotkut eivät. Mutta mistä sitä tietää, jos ei kokeile. Toisaalta musta oli tylsää, jos myisimme vain niitä iänikuisia karjalanpiirakoita, eikä mitään muuta. Valikoimaa pitää olla.

Mitähän sitä ensi vuonna kokeilisi. Tässä on taas vuosi aikaa funtsata!

 

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Käsitöiden myymisvaikeus

  1. Tuttu juttu, asiakaskunta on joskus arvaamatonta ja oikukasta. Kaikeksta turhautumisesta huolimatta tärkeintä on, mitä jää myyjäiste tuotoksi. Minulla on tapana ostaa myös kannatuksen vuoksi itsetehtyjä tavaroita ja varsinkin lasten askarteluja, mutta kaikki eivät ajattele niin.

  2. Jep, vaikka lasten askartelut ovatkin kaikkein suloisinta, moneen kotiin ehkä sellaiset eivät mahdu… Itse kullakin tavaraa tuntuu nykypäivänä pursuavan joka kolosta. 😦 itse pyrkisin ehkä ajattelemaan, että mitä itse ostaisin, jos olisin asiakkaan paikalla, ja paljonko olisin itse valmis maksamaan.. Mutta kaikillahan ei ole samat maut eikä tarpeet, joten tuuripeliähän se loppujen lopuksi on. Hyvä kuitenkin, että tuottoa tuli viime vuotta paremmin!

  3. Mitä jos ensi vuonna myisitte myös postimerkkejä ja olisi samalla myös postilaatikko joulukortille, niin voisi lähettää niitä paikan päällä (joku toki joutuisi sitten viemään ne oikeaan laatikkoon jälkikäteen)? Ja toki olisi järjestetty myös pöytä korttien kirjoittamiselle? En toki tiedä, mahtuuko tämä teidän tilaan ja onko postimerkkien myynti muualla kuin posteissa laillista…

    Se, mikä itselleni on vaikeinta postikorteissa, on 1. postimerkkien löytäminen ja 2. postin lähettäminen, nimim. vieläkin kesällä kirjoitetut postimerkeillä varustetut kortit lojuvat jossakin nurkassa (ne pitäisi lähettää ranskasta…)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s