Lumihiutale-tehdas

Talouteemme on liittynyt uusi yksityisyrittäjä. Meille on tullut lumihiutale-tehdas.

IMG_6348

Uusi yritys sai alkunsa – kuten monet muutkin menestystarinat – yksinkertaisesta innovaatiosta. Perustuskustannukset olivat minimaaliset, koska koneet olivat taloudessa jo omasta takaa ja materiaalikustannuksetkaan eivät päätä hiponeet. Lainarahaa ei tarvinnut siis ottaa. Tällä hetkellä yrityksessä on töissä ainoastaan yksi henkilö, mutta sesongin ollessa huipussaan harkitsee toimitusjohtaja kuulemma lisähenkilökunnan palkkaamista. Toimitusjohtaja hoitaa siis itse markkinoinnin ja hän toimii yrityksen keulakuvana. ”Yritys tarvitsee vahvan, karismaattisen persoonan, joka on vakuuttunut asiastaan”, hän kertoo.

IMG_6349

Ainut yrityksen varsinainen kulu on siivouskustannukset, sillä tuotannosta tulee sivujätettä jopa 40 prosenttia. Toimitusjohtaja on tähän mennessä pääsääntöisesti väheksynyt tehtaan ympäristövaikutuksia ja toimitilojen omistaja on jo jättänyt eriävän mielipiteensä. Mikäli jäteongelma mahdollisen tehdaslaajennuksen tapahduttua vielä kasvaa, joutunee yrittäjä vaikeuksiin jäteviranomaisten kanssa.

IMG_6350Tuotanto ilmeisesti menee kokonaisuudessaan kotimaan markkinoilla ja tehtaan ensimmäinen erä on jo menestyksekkäästi saatu myytyä. Toimitusjohtajalla on visioita tuotannon jatkokehittelystä: variaatioita saisi mm. materiaalin muuntelulla ja kustomoinnilla. ”Panostamme erityisesti markkinointiin”, toimitusjohtaja kertoo. ”Luotamme tuotteeseemme. Markkinat kasvavat jatkuvasti ja olemme varmoja, että voitamme uudet asiakkaat puolellemme, varsinkin kun varsinaisia kilpailijoita ei ole. Tulevaisuus on meidän!”

Onnittelumme uudelle yrittäjälle! Suomalaisen osaamisen toivo lentää kovaa ja korkealla!

2 ajatusta artikkelista “Lumihiutale-tehdas

  1. Jiihaa! Loistavaa! Tuotteelle olisi varmasti kysyntää myös pohojanmaalla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s