Tytär ja saksa

Kirjoittelin jo aikaisemmin, kun minulla oli Tyttären opettajan kanssa tapaaminen (klik) ja hän kertoi, että koulussa on kaikki hyvin. Tytär oppii, uskaltaa, kehittyy.

IMG_6237

Tytär kävi vuoden päivät säännöllisesti kerran viikossa logopedillä vahvistamassa kielitaitoaan. Edellisestä kerrasta on muutama kuukausi aikaa ja silloin terapeutti arvioi, että ehkä olisi tarvetta vielä jatkaa tapaamisia. Kielitaito ei  koulun vaatimustasoa silmällä pitäen ole ehkä kuitenkaan ihan siellä missä sen pitäisi.

Nyt tapasimme logopedin taas. Puoli tuntia hän jutteli Tyttären kanssa suljettujen ovien takana ja kutsui sitten minut sisään. Ihan turhaa, hän sanoi. Kahdessa kuukaudessa Tyttären kielitaito on kuulemma harpannut melkoisen askeleen. Hän ei voisi opettaa Tyttärelle enää mitään. Kun kerta lukemaankin on jo näin lyhyessä ajassa oppinut, tuskin koulu tuottaa jatkossakaan ongelmia. Kehoitti ottamaan yhteyttä, mikäli joskus Tyttären taidot mietityttävät.

Ei mulla muuta. Minä hymyilen.

Mainokset

9 ajatusta artikkelista “Tytär ja saksa

  1. Moi! Onpa kiva kuulla, että tyttärelläsi on kielellisesti kaikki hyvin. Jos saa kysyä, kävittekö yksityisellä logopedillä vai järjestyikö se koulun kautta? Meillä on siis samanikäinen tytär ja minua välillä mietityttää miten hän oikein tulee toimeen siellä. Opettajalta saatu palaute on kyllä ollut hyvä, mutta tyttö itse sanoo, ettei aina ymmärrä kaikkea. Olisi kyllä kiva, että joku ammattilainen (onhan toki opettajakin ammattilainen, mutta hänellä on 20 muutakin lasta luokassa) arvioisi meidänkin tytön kielitaitoa 🙂

    • Hei, J.
      Meillä tuli resepti omalääkärin kautta parisen vuotta sitten. Lääkäri itse ehdotti. Kuluja itselle ei siis tullut mitään. Täällähän saa aika helposti lapselle apua ja erilaisia terapeutteja. Tytär kävi ergoterapeutilla ja logopedilla. Suosittelen – onhan se ammattilaisen arvio kuitenkin melkoisen tärkeä.

  2. Hienoa! Sinulla on upea tytär! Kannattaa tosiaan käyttää profylaktisesti kaikki terapiat, jotka ovat saatavilla. Arvostan varsinkin ergoterapiaa.Eihän tytön noin pian olisi tarvinnut lukemaan oppia, mutta kun siinä kävi nyt noin, niin ei siitä sovi moittiakaan.:D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s