Joulukortteja Suomi-lapsille

Kiirettä pitää!

2013-11-13

Jotenkin nyt aika loppuu vaan kesken. Koulu vaatii osansa, kun sieltä tulee vasta neljän maissa kotiin. Ihan kuollut sen jälkeen. Lisäksi Suomi-koulun toiminta on vienyt paljon energiaa. Minähän huseeraan hallituksessa ja nyt joulu on kiireistä aikaa. Suomi-koulut saavat nimittäin osan rahoituksestaan valtiolta, mutta osan joudumme itse hankkimaan. Joulumyyjäisten osuus on tärkeä.

IMG_6334

Miten minä maan poloinen siis kannan korteni kekoon? Näpertelen tietysti.

IMG_6332

Kokeilemme tänä vuonna itse tehtyjen korttien myymistä. Ajattelin, kun noita kuitenkin näpertelen, voisin saman tien tehdä niillä jotain hyvääkin. Koskaan ei mene överiksi – ja taas meni – joten olen kukkunut pitkiä iltoja saksien ja liiman kanssa. Järjestin myöskin korttitalkoot, mutta valitettavasti sinne ei tullut paikalle kuin pari, joten suurin osa korteista itse tekemiäni. Ei se minua sinänsä haittaa, koska tykkään näitä tehdä.

IMG_6333

Myyjäisiin tulee noin viitisenkymmentä korttia – ellen vielä kovin innostu tässä viikon aikana lisää näpertelemään. Mitään sarjatuotantoa kortit eivät ole, vaan kaikki ovat malliltaan erilaisia. Iso kysymys on, että ostaako niitä ylipäätänsä kukaan. Hinta pitäisi olla kohdallaan: 3,50€ kappale. Yhden kortin tekemisessä kuluu kuitenkin vähintään se 20-30 min. joten näiden korttien hintaan tulee vain materiaalit, eivätkä työkustannukset.

IMG_6328

Onneksi kortit säilyvät. Yritämme myydä sitten niitä ensi vuonna uudelleen, jos eivät mene kaupaksi. Mutta te Münchenin myyjäisiin tulevat – ostakeehan yksi kortti, edes kannatuksen vuoksi!

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Joulukortteja Suomi-lapsille

  1. Hienoilta näyttävät! Olen yrittänyt etsiä täältä valmiita kortteja, mutta eivät oikein iske makuuni. Nuo voisivat kelvata – koska ne myyjäiset ovat ja missä?

    • Sinne vaan tsekkaamaan! Myyjäiset järjestetään Dankeskirkon srk-talolla (Keferloherstr. 70, 80807 München) ensimmäisenä adventtisunnuntaina 01.12.2013 noin klo. 12:00 – 16:00.

  2. Nuo ovat tosi upeita kortteja. Menneinä vuosina joulukortit ovat myyjäisissä menneet hyvin kaupaksi. Teillä on Münchenissä iso koulu ja sinullakin iso vastuu myös varainkeräyksestä. En tiedä, osaavatko kaikki Müncheniinkään muuttavat suomalaiset arvostaa tarpeeksi vapaaehtoistyötä. Joskus tuntuu, että ei.

    • Kiva kuulla, että teillä päin on positivisia kokemuksia korttien myymisestä. Ihan arpapeliä tämäkin idea, mutta katotaan! Vapaaehtoistyötä on vaikea arvostaa, jos ei ihan konkreettisesti näe, mitä tehdään. Kulissien takana minäkin kuitenkin enimmäkseen huseeraan.

  3. Hei! Upeita ovat kortit! Minä ainakin ostan !!!! ….tavallinen kortti paperikaupassa maksaa jo muutenkin 3,50 (siis painettu valmis massa)….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s