Perunalyhty

11.11. vietetään Pyhän Martin päivää,  Sankt Martinstag. Pyhä Martti  antoi aikoinaan kodittomalle takin yltään, ettei tämä jäätyisi. Ihania nämä katolilaiset tarinat. Viime vuonnakin taisin postauksen tästä tehdä (klik).

IMG_6283

Tärkeintä St Martin päivänä on lasten lyhtykulkue. Lyhdyt joko tehdään itse tai ostetaan kaupasta. Meidän ekaluokkalaiset olivat vääntäneet mahtavia muunnoksia oman maun mukaan.

IMG_6286

Tämä meidän koulu kun on sellainen hippikoulu, oli varsin valaisevaa kurkata Tyttären lyhdyn sisään. Siellä oli nimittäin peruna.

IMG_6288

Puolikkaaseen perunaan oli tehty kolo, johon oli tökätty kynttilä. Se kynttiläkin näytti sellaiselta, että mietin, olivatkohan ne tehneet sen itse. Peruna aseteltiin sitten tinapaperin päälle ja hyvin tuntui toimivan.

IMG_6289

Olihan se jännää pimenevässä illassa kanniskella lyhtyjä. Mutta sitten alkoi nälkä ja kiukku ja mentiin suosista suoraan syömään sushia.

Nyt mietin, mitä ne muut mammat tekee noilla lyhtykokoelmilla.

 

7 ajatusta artikkelista “Perunalyhty

  1. Laita narulla kattoon roikkumaan, niin mekin ollaan tehty. 🙂 Mitenkään en raaskinut poiskaan heittää… Meillä on nyt 4 lyhtyä roikkumassa vierekkäin ”pyykkinarussa”!

  2. Peruna!Hieno lyhty! Perunaa en lyhdyssä aiemmin ole nähnyt. Viime vuonna tyttöjen koululanternat tehtiin lantusta:) Koversin kaksi isoa lanttua sormet verillä ja koristelin pienillä koloilla jäljelle jääneet seinät. Kansikin niissä oli ettei sormet pala eli lantun ’kansi” kiinnitin rautalangalla siihen koverrettuun osaan (jätettiin muutama sentti ilmarakoa solmujen avulla;)ja rautalanka pyöritettiin puukapulaan kiinni josta sitten pidettiin kädellä kiinni.

    Siis ja hyi, arvaa kuinka paljon ne lantut haisi sen jälkeen kun siellä oli ne tuikut olleet sisällä! Se kamala haju meidän kotona kesti ainakin viikon…

    Tänä vuonna lanternat ovat lasipurkeista tehdyt ja sisällä epäaito tuikku…

  3. Meilläkin tämä lyhtyjen (ja muidenkin askartelutuotosten) säilytysongelma… Vinkkejä mielenkiinnolla odottaen 🙂
    T: Matkalainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s