Prinsessan jäljillä

Kerroinkin aikaisemmin (klik,klik), kun kävimme Tyttären kanssa Münchenin Residenz-museossa. Vaikka itse olenkin museo-ihmisiä, en ole Tytärtäni paljoa tuollaisiin paikkoihin usein mukaan ottanut. Mielessäni kieppuu kuva vinkuvasta pikkutytöstä, joka vie kaikilta vierailijoilta hermot…

IMG_4931

Ystäväni järjesti Tyttärelleen 7-vuotissynttärit samassa paikassa. Ohjattu kierros, ”Prinsessan jäljillä”, oli suunniteltu juuri tuollaisille ihanille pikkutytöille. Voin sanoa – täydestä meni!

IMG_6252

Puolitoista tuntia kestävä museokierros kuulostaa minun korviini hieman raskaalta, mutta hyvin nuo pikkutytöt sen jaksoivat! Museotäti tiesi tarkalleen, mitä teki. Hän kertoi, miten prinsessat aikoinaan elivät. Opeteltiin hoviniiausta, funtsittiin mitä ruokaa prinsessat aikoinaan söivät ja miten tanssiaisissa jaettiin prinsseille tanssivuorot.

IMG_6260

15 pikkutyttöä oppivat, että prinsessoilla oli korkokengät ja leveät hameet. Hameen alla oli korsetti. Siinä on samanlaiset nyörit niin kuin lenkkareissa ja se kiristetään tosi kireälle. Museotäti oli tuonut mukanaan pyörtymisen pika-apuun tarkoitettua hajusuolaa, jota tytöt saivat sitten haistella.

IMG_6272

Siellä ne tytöt sitten kipittivät pitkin museota muka korkokengissä ja leveitä hameenhelmoja kannatellen. Niin söpöä! Käytiin tietysti katsomassa oikeita kruunuja ja koruja. Tytöt oppivat, että se punainen kivi on rubiini.

IMG_6269

Kyllä siellä minullekin uutta tietoa tuli. En esimerkiksi tiennyt, että joku tenniksen esimuoto oli hyvinkin prinsessojen harrastus. Sitä lätkittiin niissä isoissa tanssiaissaleissa, kun ne olivat tyhjinä. Tai että ulkotakkia ei saanut pitää kuninkaallisten läsnäollessa, koska sen alle voi helposti piilottaa aseita.

IMG_6264

Pitää vaan etsiä ihan tosissaan tuollaisia lastenkierroksia museoihin tai vaikka taidenäyttelyihin!

(Sori, kuvien laatu huono, koska se salamankäyttö on museoissa kielletty.)

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Prinsessan jäljillä

  1. Tuollaiselle kierrokselle olisi mukava itsekin päästä. Harmi, kunnei ole sopivaa alibia 🙂

  2. Me käytiin toissa kesänä Turun linnan ”pikkuritarikierros” ja voin sanoa, että sekin upposi ihan täysin sekä tyttöön että poikaan. Seikkailut linnan kapeilla käytävillä ja lopuksi ritariksi lyöminen oli ikimuistoisia juttuja lapsille. Sitäkin voin kovasti suositella!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s