Ruuansulatuksen vakavuus

Mistä tietää, että sitä alkaa tulla vanhaksi? Kun Oktoberfesteiltä toipuminen kestää viikon…

IMG_6039

Seuraavissa postauksissa tulee varmaan vielä jotain Oktari-juttuja. Tässäpä pieni tuokiokuva viime sunnuntailta, jolloin olimme suomalaisporukalla juhlimassa.

Juu, se olut oli ihan hyvää, mutta juomatahtini oli muiden mielestä ihan surkea. Päättivät sitten tehdä asialle jotain.

IMG_5949

Asiahan on niin, että Baijerissa ruuansulatus on pyhä asia. Snapseja harrastetaan täällä paljon ja niitä nimenomaan tehdään itse. Sokeria, luumuja omasta puutarhasta ja pullollinen kirkasta päälle, niin kyllä siitä ajanmyötä ihan varteenotettava ruuansulatusta edistävä tuote syntyy.

Oktoberfestillä useimmissa teltoissa tarjoillaan vain olutta. Tuttavani alkoi jututtamaan pöydäämme palvelevaa tarjoilijaa ja kertoi, että voivoi, kun tuolla rouvalle ei oikein tuo olut maistu. Hänellä on ruuansulatus-vaikeuksia ihan selvästi ja ne täytyy ottaa vakavasti. Tarjoilija nyökytteli ymmärtäväisesti päätään. Vakava asia, mutta heidän ei missään nimessä saa snapseja täällä tarjoilla. Minä en kuullut keskustelusta yhtään mitään, koska istuin toisella puolella pöytää. Ihmettelin, mitä he siinä supisivat ja katselivat minua merkitsevästi.

Kuluhihli hetken ja Gerdi-tarjoilijamme palasi mukanaan kahvimuki. Antoi sen minulle ja kaveri kovasti kiitteli. Mitä ihmettä… Haistoin ja niin myrkyltä hedelmäpunssiltahan se tuoksui. Mutta jos tarjoilija sen jostain omasta salaisesta varastostaan sen oli ottanut, pakkohan sen oli huitaista naamaan. Juu, vahvaa oli, katsokaa vaikka mun ilmettä.

Että näin vakava asia ruuansulatus baijerilaisille on. Että haetaan ilmaiseksi asiakkaalle snapsi vaikka omasta pullosta, jos tarve vaatii!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s