Odotusta Oktoberfestien tyyliin

Olin viime lauantai-iltana Oktoberfestillä eli Wiesn’llä, kuten paikalliset sanovat. Kello oli ilta-kahdeksan ja joka ikisessä teltassa luki, että porukkaa on sisällä liikaa, ovet ovat toistaiseksi suljetut. Etuovien edessä oli sitten hurjat väkijoukot odottamassa sisäänpääsyä.

IMG_5912

Olihan se tietysti odotettua. Italialainen viikonloppu ja poutasää – tappava yhdistelmä. Puoli miljoonaa päivässä vetävä kansanjuhla täyttää pakostakin ne 14 isoa ”telttaa”, jotka sisältävät kuitenkin jopa 8000 istumapaikkaa sisällä ja ulkoterassit päälle.

Koska ei satanut ja olin kuitenkin laittautunut, päätin jäädä ihan uteliaisuudesta jonottamaan, koska en tiennyt, miten systeemi toimi. Erittäin agressiiviset turvamiehet vartioivat väkijoukkoa ja ohjasivat halleista ulos haluavia ihmisiä. Siinä ei siedetty yhtään ainutta poikkipuolista sanaa tai muuten heitettiin niska-perse-otteella kadulle.

IMG_5922

Kun pöydistä vapautui paikkoja, kyseisen pöydän tarjoilija tuli valitsemaan väkijoukosta porukkaa tilalle. Odottajat näyttivät sormilla tarjoilijalle ja turvamiehille, kuinka monta ihmistä heidän jengissään olisi. En tiedä, millä perusteella tarjoilija omaan pöytäänsä juhlijoita valikoi, mutta itseasiassa suurin osa oli miehiä. Loogista: miehet juovat enemmän olutta, joten tarjoilijalle tulee enemmän tippiä.

Tunnin verran jonotin, kunnes minutkin ohjattiin pöytään. Yksin kun olin, päädyin slovakialaisten sähkömiesten kanssa juomaan yhden litran tuopin. Siinä kerrottiin siirtotyöläisen arkea: viikot Saksassa töissä ja viikonlopuksi ajetaan kotiin perheen luokse Slovakiaan.

IMG_5924

Teltat menevät yhdeltätoista kiinni. Sen jälkeen mennään tunniksi Wiesnin huvipuistolaitteisiin riehumaan ja siitä juhlijat sitten valuvat jatkoille pitkin kaupunkia.

Tällä viikolla vähintään kaksi Oktoberfest-keikkaa tiedossa. Huh. Onneksi se ei ole kuin kerran vuodessa.

4 ajatusta artikkelista “Odotusta Oktoberfestien tyyliin

  1. Tarjoilija lienee ajatellut, että ottaa siitä pöytään yhden hyvännäköisen ladyn silmän iloksi yksinäisille miesparoille, tai päin vastoin. Taisit tumman tukkasi kanssa käydä vaikka slovakialaisesta. Baijerilaisilla on sydän paikallaan!:)

    • Kävi ilmi, että etunimeni on itseasiassa slaavilainen, ainakin se slovakialaisesta menisi täysin. En kyllä kaimoja Suomesta ole tavannut, vaikka niitä kuulemma on. Sovin siis pöytään täysin!

  2. Hei,

    Mekin käväisimme viime lauantaina Oktoberfesteillä. Uskomaton tapahtuma! En ollut etukäteen kovin innostunut lähtemään paikanpäälle (ihmiset juovat kaljaa, mitä siinä nyt on nähtävää 🙂 ), mutta yllätyin positiivisesti.

    Jo aamupäivällä junat olivat tupaten täynnä nahkahouihin yms. pukeutuneita baijerilaisia eikä yhtään tarvinnut ihmetellä, mihin Hauptbahnhofilta pitää suunnistaa. Mahtoi siellä illalla olla tunkua – me olimme lähdimme jo iltapäivällä pois ja silloinkin porukkaa oli niin, ettei kunnolla päässyt eteenpäin. Telttojen jonotussysteemiä ihmettelimme myös, mutta emme jääneet kokeilemaan sen toimivuutta vaan tyydyimme Weisbieriä myyvien karusellien tarjontaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s