Oktoberfest-huijaus

Olin Tyttären kanssa Oktoberfesteillä. Vaikka Oktoberfest mielletäänkin enemmän aikuisten juhlaksi, voi sinne varsin hyvin lapsia viedä päiväsaikaan. Wiesn on paitsi oluenjuomiseen, se on samalla myös mielettömän iso huvipuisto. Suositeltavaa kuitenkin on, että lapset on poistettu kuvioista noin iltakuuden jälkeen. Silloin meno alkaa äityä hurjaksi.

IMG_5903

Ostin Tyttärelle kojusta Lebkuchenin eli sellaisen perinteisen markkinapiparin (näkyy kuvassa). Myyjät olivat niin ovelia, että vasta jälkeenpäin tajusin tulleeni huijatuksi.

Otimme piparin ja pussin paahdettuja manteleita (myös pakollinen Oktoberfest-ostos). Annoin myyjän pyytämän summan kolikoina. Jäin järjestelemään käsilaukkuani ja myyjä sanoi, etten antanut summaa oikein. Näytti kolikoita kädessään ja vaati lisää rahaa. Ajattelin, että hupsis, laskin kuitenkin summan väärin ja korjasin erehdyksen. Lähdimme pois.

IMG_5907

Vasta jälkeenpäin tajusin, että hei – minullahan ei pitänyt olla yhtään 10- tai 20-senttisiä kolikoita taskussani. Huvilaitteet ovat maksavat aina joko tasan euron luokkaa tai 50 senttiä yli, joten olin tarjoituksella varannut sen näköistä rahaa kolikkokukkarooni. Eli myyjä otti rahat, vaihtoi osan pienemmiksi kolikoiksi tiskin takana ja sen perusteella vaati lisää rahaa tyhmältä turistilta.

Niin tuli huijattu olo. Paha mieli. Ettäs kehtaavat. Oktoberfest pitäisi olla iloinen juhla.

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Oktoberfest-huijaus

    • Mä vähän vaan luulen, ettei aitosaksalaisista kauppiaista ollut kyse. Aksentissa oli mielestäni vähän jotain itäeurooppalaista. Vielä uskoa saksalaisiin kauppiaisiin löytyy!

  1. Joo oli varmaan romanialainen tai unkarilainen, tämä on niin tyypillistä! Olisit vetänyt turpiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s