O’zapft is!

Tänään alkaa maailman suurin kansanjuhla eli Oktoberfest. Erehdyin vahingossa kaupungille.

IMG_5869

Joka vuosi olen tainnut muutamankin postauksen Oktareista kirjoittaa ja niitä samoja asioita taitaa tänäkin vuonna postauksiin päätyä. Mutta kun se vaan on niin olennainen osa Müncheniä. Seuraavat 16 päivää kaupunki on ihan toisenlainen kuin muina aikoina. 7 miljoonaa vierailijaa pitävät siitä huolen!

IMG_5866

Nahkahousut paukkuu ja dirndl-mekot liehuvat. Kaikkiin tyhjiin liikehuoneistoihin on noussut yhtäkkiä perinnepuku – ja turistikamakauppoja. Kampaajat mainostavat ikkunoissaan lettikampauksia. Oktoberfestille johtavalle metroasemalle lisätään mieletön määrä henkilökuntaa. Müncheniläiset ottavat lomaa saadakseen maksiminautinnon festivaaleista.

IMG_5868

Kuten aikaisemminkin olen sanonut, Oktoberfest on positiivinen juhla. Paikalliset toivottavat turistit tervetulleiksi ja ovat ylpeitä baijerilaisista perinteistään. Kun tiedetään, että juhlat kestävät vain se parisen viikkoa, niitä kartanlukijoita ja julkisisissa hidastelijoita siedetään melko hyvin. Turistien tuomalla rahalla kaupat pärjäävät taas pitkälle.

IMG_5871

Jaa mitkä minun suunnitelmat ovat? Kaverin pöytään on yksi varaus – riippuu vaan, saanko babysitterin… Ja oma pöytä on varattuna Oktoberfestin viimeiselle päivälle. Lisäksi Münchenin Suomi-koulu sijaitsee ihan Oktoberfest-alueen vieressä, joten kun Tytär on tunneilla, äiti varmaan karkaa perinnepuku päällä tunnelmaa aistimaan.

dirndl

Pitäisköhän kuitenkin se uusi puku hankkia…

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “O’zapft is!

  1. Hauskaa Oktoberfestiä! Meillä saksalaisia(kin) juuria omaava mieheni ilmoitti että juhlan kunniaksi meillä opetellaan tänään leipomaan Brezeln, nimenomaan saksalaisella ohjeella. Joku vuosi vielä ollaan osa seitsemänmiljoonaista joukkoa, ilmoitti mies myös. 🙂

  2. Niin, koko maailma on käynyt katsomassa Münchenissä tuota Oktoberfestiä. Taisivat tykätä siitä kovinkin. Nyt sitten on matkijoita jo joka puolella maapalloa. Kieltämättä on hauska nähdä vaikka afrikkalaisia tai kiinalaisia naisia dirndleissä omissa oktoberfesteissään kuten tuo linkinkin valokuvista näkee.
    http://www.bild.de/reise/deutschland/oktoberfest/oktoberfest-in-aller-welt-afrika-asien-amerika-26538118.bild.html
    Tosin näiltä Pfalzin viinimailta, missä asun, kenelläkään ei ole oikeasti tarvetta lähteä Müncheniin juhlimaan ja olutta juomaan.
    Kansanjuhliin täälläkin kuuluvat kiertävät tivolit, mutta viimevuotiset viinit pitää juoda juhlissa pois kellareista uusien tieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s