Eksoottista häätanssia

Oletko ollut joskus eksoottisissa, ei-suomalaisissa häissä? Mun ainut kokemus on suomalais-tanskalaisista häistä, joten eipä siitä sen enempää. Tanskalaiset harrastavat julmetusti yhteislaulua. Ja ihmettelivät kovasti, kun suomalaisnaiset ryöstivät sulhasen mukaansa.

Olin imuroimassa ja aloin ihmetellä, mikä pärinä jossain käy. Tytär tuli nykimään hihasta innoissaan ja vei huoneeseensa katsomaan ikkunasta. Siellä oli tämmöinen näky.

IMG_5864

Kadulla oli menossa jokin häärituaali. Morsiuspari tanssi, rumpua taottiin kovasti ja jollain torven tapaisella soitettiin eksoottista melodiaa. Veikkaisin musiikin perusteella johonkin kaukaasian suuntaan. Siinä he tanssahtelivat kymmenisen minuuttia ja sitten ajoivat paikalta pois. Morsiamen äiti työnsi lopuksi torveen seteleitä.

IMG_5865

Mutta mäkin haluan kokea jotain tollaista! Olis veikeää nähdä hääperinteitä, joista ei ymmärrä hölkäsen pöläystä. Aina voi kai toivoa, että veli löytäisi vaikka kiinalaisen vaimon tai sisko naisi brasiliaanon.

Määä tahdon häihin! Vai pitäiskö ne omat hääjuhlatkin joskus järjestää, kun ne tylysti jätimme sinne sitten-joskus-myöhemmin -aikaan…

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Eksoottista häätanssia

  1. Me oltiin viime syksynä italialais-skotlantilaisen parin häissä. Perinteiden puolesta ei suurta eroa ollut: italialaiselta puolelta tuli syöminen, skottipuolelta viski. Ehkä hienointa oli pukeutuminen: skottimiehillä oli luonnollisesti kiltit päällä, eri suvuilla omat värinsä ja erilaiset puukkonsa. Jossain vaiheessa iltaa pihalla myös kiersi lehmän tai vastaavan sarvi, josta tarjottiin vähän lisää viskiä.

    Entinen työkaveri on intialainen, ja hänen kanssaan pari kertaa tuli katsottua videoita jonkun sukulaisen häistä. Jotenkin järkyttävää, kun sulhanen sukuineen hakee morsiamen kotoaan, koko morsiamen suku on hyvästelemässä ja itkemässä, kun tyttö ei enää kotiinsa palaa. Juhlaa jatkuu viikon verran: syödään, tanssitaan, lauletaan. Intialaiset heittävät rahaa morsiusparille, ja paikalla pyörii koko ajan joku, joka viskellyt rahat kerää. Vaikka häät meidän näkökulmasta on iloinen juhla, useassa kohtaa intialaisia häitä seuratessa tuli todella ahdistunut olo: morsian seuraa tulevaa miestään naama vakavana, aina pari askelta miehen perässä. Vielä tähän kun lisäsi työkaverin kanssa käydyt keskustelut naisten asemassa ja järjestetyistä avioliitoista, niin huh huh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s