Koulun aloitus

Niisk-nyyh! Sinne se meni se lapsuus – Tyttären koulu alkoi.

IMG_5839

Eilen alkoi baijerilaisilla koulu, mutta me saimme odottaa tähän päivään. Syykin selvisi koulujuhlassa myöhemmin. Koulun muut oppilaat olivat ensimmäisenä päivänään harjoitelleet ohjelman ekaluokkalaisten kunniaksi.

IMG_5842

Tytärhän meni yksityiskouluun, jossa ekalle luokalle tuli vain sellaiset kymmenkunta oppilasta. Koko koulussa on ehkä noin 80 oppilasta, joten hyvin erilainen, kotoisa tunnelma siellä oli. Ensin juhlassa oli oppilaiden tekemää ohjelmaa, mutta kyyneleet tulivat siinä vaiheessa, kun vanhemmat oppilaat hakivat kädestä pitäen ekaluokkalaiset eteen kouluryhmään. Byäääääääääh! Sinne meni mun vauva.

IMG_5852

Juhlan jälkeen hevosvaunut tulivat hakemaan ekaluokkalaiset parin tunnin kaupunkiajelulle.

IMG_5041

Tottakai Tytärtä se koulu jännitti, mutta koulutuutin saaminen tuntui olevan se ykkösasia… Saksalainen perinne on antaa ekaluokkalaisille Schuletüte eli koulutuutti, joka askarrellaan itse (tai ostetaan valmiina). Sinne ängetään kaikenlaista koulutavaraa, karkkeja ja lahjoja. Sitä sitten kannetaan ylpeänä koko päivän. Perinteisiin kuuluu myös, että perhe menee juhlan jälkeen yhdessä ravintolaan (josta pöytä on syytä varata hyvissä ajoin).

IMG_5854

Huoh. Katsotaan sitten miten tuo koulunkäynti alkaa sujumaan. Varsinkin kun koulu aloitettiin perjantai ja 13. päivä…

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Koulun aloitus

  1. Kivat tervetuliaisjuhlat! Kaikissa näkemissäni kuvissa koulualokkaat tötteröineen ovat naama totisena kuin lantunistuttajat: jännittää. Juu, ja ne kyyneleet pirahtavat kaikilta äideiltä yllättäen justiin tuossa samassa kohdassa.Mahtaako isiltä pirahtaa?
    Opettajalla on noin pienessä luokassa aikaa opettaa joka lasta yksilöllisesti, joten se näkyy sitten oppimistuloksissa. Luokkakoko Baijerin valtion alakouluissa on 22 – 24 oppilasta ja silläkin saavutetaan 16 osavaltion vertailussa parhaita tuloksia, kuten Spiegel kertoo: http://www.spiegel.de/flash/flash-29717.html. Eli hyvältä näyttää, vaikka on perjantai 13. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s