Taso ja taso

Kävin Suomessa ollessani parissakin uudessa omakotitalossa ihailemassa ystävien aikaansaannoksia. Että kun ne kaverit ovat jo niin aikuisia! Omakotitalo, paljut, lentopallokentät ja trampoliinit. Sisältä kuin sisustuslehden sivuilta. Niillä on kodinhoitohuoneet. Saunassa on kaksi suihkua. Puhuvat asiantuntevasti maalämmöstä ja öljyn hinnasta. Murehtivat tuija-pensaiden kohtaloa.

Milloin tämä aikuistuminen on tapahtunut?

Me ollaan vuokralla ja epäilen, ettei oman asunnon ostaminen ole tässä elämässä ajankohtaista. Alle sata-neliöistä asuntoa ei paljon sisusteta, kun mies ottaa jokaisen naulaniskun ehdottamisen henkilökohtaisena loukkauksena. Olen ikionnellinen, jos parvekkeen pelargoniat sattuvat selviämään koko kesän. En ole edes keksinyt, miten suihkulaatat saisi kalkista puhtaiksi tai oikeastaan en ole tajunnut edes kiinnittää niihin huomiotakaan.

Viimeinen niitti oli kyllä kaverin puutarhaansa rakentama varastomaja.

IMG_5795

Mä en ikinä koskaan kuuna päivänä uskalla ketään meille kutsua, jos ystävien asuntotaso on tuollainen. Kun vaatimaton pyörävajakin on tuollaista luokkaa! Mähän saan hävetä silmät päästäni omaa asuntoamme…

Mainokset

10 ajatusta artikkelista “Taso ja taso

 1. I feel you… ja jotenkin vaikka sitä itselleen onnistuu todistamaan, ettei _kaipaa_ tai _tarvitse_ sellaista sisustuslehtimäisen kaunista kotia, niin kyllä se viimeistään siinä kohtaa kirpaisee, kun menet käymään semmoisessa kodissa. Ja etenkin siinä kohtaa, kun kyseisen kodin asukit pitäisi kutsua omaan kotiin… *huoh*. Mutta mulle ei ole annettu sisustajan silmää eikä niin paksua rahapussia, ettäkö sitä palkkaisi ammattilaistakaan. Joten näillä mennään 🙂

  • Kun on asunut nyt 10 vuotta ulkomailla jos jonkinlaisissa loukuissa, niin on jäänyt ihan paitsi suomalaisista trendeistä. Toi 2 suihkua saunassa nimittäin yllätti mut!

 2. Sinun kaverisi taitaa asua jossakin muualla kuin Helsingissä…Todella hyväpalkkainen saa olla, jos täällä tuohon pystyy…Tällainen tavallinen keskipalkkainen lapsiperhe ei tuollaisesta edes haaveile Helsingissä. Kerrostalossa asutaan, tosin omistusasunnossa. Suomessa keskipalkka on noin 3000 euroa/kk brutto.

 3. Onhan se, kaikilla isot talot, isot lainat, koirat ja kanat(noh yhdellä vain, ne kanat). Mutta hirveän vaikeaa olisi vaihtaa maata jos joka kerta pitäisi ostaa lukaali, sisustaa se ja sitten taas viilettää seuraavaan maahan. Ihanaa olla vuokralla kun tietää että 6kk varoitusajalla voi ihan vapaasti vaihtaa taas maisemaa! (nimim. yrittää jälleen suostutella miestä maan (ja mielellään mantereen)vaihtoon)

 4. Ihan vain vertailun vuoksi:
  Stern-lehden kyselyn mukaan rakennustontin hinta Münchenissä on vajaa 4000 euroa/m². Muualta Saksasta saattaisi tonttimaata jo 450 eurolla/m². Edullisinta se olisi itä-Saksassa ja Rheinland-Pfalzissa.
  Kaikilla ei ole varaa asua edes vuokralla Münchenissä, koska se on Saksan kalleimpia kaupunkeja.
  Oletetaan, että tuon kuvan pyörävajan koko olisi 4x4m=16m². Münchenissä siihen tarvittavan tontin hinta olisi 64 000 e. 🙂

 5. No jopas on vaja:D Ihana! Mä olen ihan onnellinen kun päästään kohta omaan vuokrakotiin tästä väliaikaisesta. Meillä oli vakaa aikomus miehen kanssa alkaa normaaleiksi alle nelikymppisiksi perheellisiksi, ostaa oma koti, renu ja koira ja liittyä muiden (normaalien)perusperheiden joukkoon mutta pupu tuli pöksyyn ja päätettiin vielä irrotella tällä mustalaiselämällä muutaman vuoden…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s