Lintukoto koululaisille

Kävimme tänään Tyttären kanssa tutustumassa suomalaiseen kouluun. Nou hätä, emme ole Suomeen muuttamassa – ihan uteliaisuuttaan vaan.

aapinen

Ja olihan se sellainen lintukoto. Ekaluokalla 17 oppilasta. Aivan ihana opettaja. Ruokana lohta. Aapinen selkeä. Erityisopettajan palvelut käytettävissä. Sähköinen yhteydenpitoväline Wilma. Liimat ja vihotkin tulee koulun puolesta. Kaikki puhuvat samaa kieltä.

Kyllä tuon käynnin jälkeen miettii, että miksei Suomea valinnut asuinpaikakseen. Miksi sitä aina pitää tehdä kaikki itselle niin vaikeaksi? Tytär olisi ollut niin mukava laittaa tuollaiseen kouluun. Tietysti sitä tietää, että lapsihan sopeutuu mihin tahansa. Ja jos 80 miljoonaa saksalaista on koulutiensä sen maan tavalla selvittänyt, eiköhän Tytärkin pärjää.

Mutta silti. Itsellä on hyvät muistot siitä koulusta ja haluaisi varmistaa, että Tytär saisi samanlaisen lapsuuden. Kai se oman polkunsa löytää.

Huoh.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Lintukoto koululaisille

  1. Meillä jo eilen puhuttiin teidän vierailusta, mutta enpä osannut yhdistää, kunnes tänään tajusin. 🙂 Mielellään kuulisin sitten jatkossa lisää teidän koulutaipaleen aloituksesta ja koulutavoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s