Ruotsalaista logiikkaa

Siis kyllähän sääntöjä pitää olla, ei siinä mitään. Ilmeisesti Suomessakin oli juuri yleistä keskustelua säännöksistä ja miten ne joskus menee överiksi. Säännöt on hyvät, niiden avulla kaikki tietää miten toimitaan, mutta auta armias, jos joku ei kerta osaa niistä poiketa.

Otamme esimerkin Ruotsista.

IMG_5579Kun teimme viikonloppuna mökkikeikan, saimme selville, että siellä oli jossain myös sauna. Sitä ei voinut etukäteen vuokrata, joten menimme respaan perjantai-iltana.

Suomi-tyttö: Terve, haluaisimme vuokrata sitä teidän saunaa.
Respa: Kuinka monta teitä on?
Suomi-tyttö: Meitä on 6.
Respa: Valitettavasti pitää olla vähintään 10 henkeä.
Suomi-tyttö: No, jos me maksamme 10 hengen vuokran?
Respa: Ei onnistu, teitä pitää olla 10.

No voihan nyt helvetti. Ei onnistunut perjantai-iltana saunominen. Joimme suruumme viinipullon jos toisenkin. Mietimme kuitenkin asiaa ja teimme uuden suunnitelman. Palasimme respaan lauantaina, jossa se sama tyttö oli taas tiskin takana.

Suomi-tyttö: Terve, haluaisimme vuokrata sitä teidän saunaa.
Respa: Kuinka monta teitä on?
Suomi-tyttö: Ööööh… Kymmenen.
Respa: Selvä. 400 kr, olkaa hyvä.

Sitä saunaa ei tosiaankaan käytetty paljon. Saimme olla siellä ylhäisessä yksinäisyydessämme koko illan lievää paheksuntaa tosin aiheuttaen. Sauna oli nimittäin erittäin keskeisellä paikalla ja kikatuksemme terassilla kuului ja näkyi… Suomi-kuva Ruotsissa taisi taas vahvistua.

STA_5587

Mutta mikä idea siinä oli, ettei sitä voinut halukkaille vuokrata, jos ne olivat valmiita maksamaan täyden hinnan? Että jos siellä kuusi naista oli kymmenen sijaan. Arvioivatko he sähkökustannuksia, lauteiden kulumista? Mietimme omissa päissämme, että olivatkohan ruotsalaiset asentaneet anturit lauteiden alle. Että jos alle 10 peppua on penkillä, niin tulee hälytys.

Jos joku olisi tullut kyselemään, olisimme kertoneet, että kaverimme Teemu, Pertti, Matti ja Kalle olivat just menneet uimaan. Ne olivat muuten nimeämiämme hämähäkkejä mökin seinältä.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Ruotsalaista logiikkaa

 1. Haha 😀 Aivan mahtavaa! Mikäköhän meitä skandinaaveja vaivaa kun ikinä ei voida säännöistä poiketa.. ei vaikka se olis kuinka terveen maalaisjärjen mukaista?

  • Meikäläisten oveluutta ei voi voittaa kukaan! Suomalaisnainen menee vaikka ruotsalaisen respatädin läpi saadakseen saunan lauantai-illaksi.

 2. Siis Suomikuvaan kuuluu hilpeät naiset saunassa! Ruotsirouvien sopii ottaa mallia ja matkia, miten hauskaa on naistensaunassa. Joku (saksalainen) mies on sanonut, että miestensaunassa on muka tylsää ja hän tykkää mieluummin saunoa naisten kanssa! 😀

  Logo! Noin se respan blondi vissiin järkeilikin , että te iskitte Teemun, Pertin, Matin ja Kallen: 6+4=10. Mitä muuta varten naiset Ruotsissa lähtisivät viikonlopuksi irroittelemaan?

  Ihme ja kumma, että tuolla Campingpaikalla ylipäänsä oli sauna! En ole milloinkaan Ruotsin retkilläni sellaista tavannut.
  Minulla on villi teoria, että kaiken takana olisivat saksalaiset keilaveikot, jotka ovat kovin kyselleet ja kaivanneet Ruotsissakin suomalaista saunaa, niin että se sitten piti rakentaa. Vai onko kukaan nähnyt pienempää kuin 10 hengen Kegelklubin ryhmää vuotuisella Ausflugillaan (retkellään)? Siellä te nyt selvisitte ainakin ilman kirjallisia saksankielisiä saunasääntöjä, eikä kukaan tupannut kerran tunnissa löylyä lyömään ja hantuukilla viuhtomaan.
  Mitä siitäkin tulisi, jos ei olisi noita pilkunviilaajia maailmassa?

  • Mun täytyy myöntää, Anna, etten ole oikein perehtynyt ruotsalaisten saunakulttuuriin. Saunojahan siellä vissiin jonkin verran on, mutta ei näköjään mitenkään suosittuja tuon Camping-alueen perusteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s