Alkoholia kaikkien nähden

Tänne saapui viimeinkin helteet. Kolmekymppiä menee rikki kuulemma useampanakin päivänä. Täytyy nyt nauttia, kun ei taas tiedä, miten kauan tätä kestää.

IMG_5144

Tyttären kanssa olimme puistossa. Siinä sitten polkaisi paikalle ranskalaisen näköinen herrasmies valkoisissaan, mirri kaulassa ja kysyi, että saako puhutella. Öö, joo-o. Hän halusi lahjoittaa minulle jotain. Kaivoi polkupyöränsä taakse kiinnitetystä kärrystä paketin ja kertoi, että siellä olisi värkit uudelle kesäjuomalle. Promosivat uutta viiniä, jonka halusivat saksalaisten kesädrinkkien, Hugon ja Aperol Spritzin, rinnalle. Kiitos ja näkemiin.

Voi että. Sitä tuntee itsensä ihan hyväksikäytetyksi. Joutuu pakosta tekemään drinkin kotona ja testaamaan. Ettäs kehtaavat.

IMG_5156

Niin, ei vissiin onnistuisi Suomessa. Tuolla lailla jaella ilmaiseksi viinaa keskellä päivää. Siitä viidestä senttilitrastahan joku voisi tulla humalaan!

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Alkoholia kaikkien nähden

  1. Silläkin uhalla että valitan aina ja kaikesta ja etenkin kaikista lämpötiloista, on sanottava että nää kolmenkympin ylittävät asteet on ihan liikaa. Ulkona ei siedä olla ees varjossa, toimistossa on kamalaa eikä öisin saa nukuttua asunnon muistuttaessa jotain lämpökaappia. Kylmä aperitiivi maistuis mullekin, josko se ees toisi helpotusta tänne Büro-saunaan? Pidänpä peukkuja että rantautuvat myös meidän huudeille tuomaan maistiaisia!

  2. No näkyikö piru siinä pullossa? 🙂
    En ole koskaan käsittänyt, miksi Suomen valtio itse myy alkoholipitoisia juomia ja jopa poltattaa viinaa myyntiinsä. Käsitin, että se olisi joku jäänne ruotsinvallan ajoilta, kun kuningas oli taas kerran sotinut valtion rahakirstun tyhjäksi ja keksinyt uusia rahastuskeinoja. Minun mielestäni olisi jo aika luopua vanhoista perinteistä, jättää ne ruotsalaisille itselleen vaalittavaksi ja katsoa mallia muualta.
    Tokihan Saksan valtiokin hyötyy alkoholista, mutta se tyytyy vain keräämään veroja alkoholipitoisten juomien myynnistä ja viinan polttosta lisenssillä. (Salapoltto on veropetos!) Liittovaltio seuraa kansanterveyttä ja kerran vuodessa siihen virkaan nimetty valtuutettu julkistaa paksun raportin, mihin suuntaan huumausaineitten, alkoholin ja nikotiinin kulutus on muuttunut tai pysynyt entisellään . Tuorein raportti on julkistettu 25.05.2013:Drogen- und Suchtbericht der Bundesregierung. Alkoholi on joillekin ongelma, mutta siitä ei jauheta loputtomasti ja kyllästymiseen asti. Tietoa ja hoitoa on saatavilla jokaiselle.

    • Suomi on hyvä esimerkki, miten siinä käy, jos kaikki kielletään ja kontrolloidaan – se humalahakuinen juominen on aika rajua verrattuna maihin, jossa viininmyynti ruokakaupassa on normaalia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s