Suomi-koulussa

Olen ollut aina aktiivinen ulkosuomalaispiireissä ja varsinkin Tyttären synnyttyä se korostui. Nyt olen mennyt mukaan paikallisen Suomi-koulun toimintaan.

juhlajulkaisu

”Kielikoulu on tarkoitettu lähinnä lapsille ja nuorille, joiden vanhemmista toinen on suomalainen ja Saksassa asuvien suomalaisperheiden lapsille. Kielikoulun pyrkimyksenä on antaa täydentävää suomen kielen opetusta, joka auttaa syventämään ja vahvistamaan niitä kielellisiä valmiuksia, joille on luotu pohja kotona opitun suomen kielen avulla. ”

IMG_5108

Kun aktiivisia oppilaita on 130, vaatii kielikoulun organisoiminen jonnin verran. Ja kun kaikki on vapaaehtois-pohjalla eikä varsinaista palkkaa makseta kenellekään, ei voi muuta kuin ihailla Suomi-mammoja. Nämä naiset ovat niin intohimolla mukana koulun toiminnassa!

IMG_5107

Meidän Suomi-koulumme täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Sain kunnian tehdä siitä kirjasen. Se oli mukavaa hommaa, kun sai haastatella ihmisiä ja katsella vanhoja kuvia. Kannelta soitetaan vieläkin ja hämä-hämä-häkin suosio ei ole muuttunut vuosien varrella. Vaikka ulkomailla asuttaisiin pysyvästikin, haluavat perheet, että suomalaisuus säilyisi osana lasten identiteettiä.

Niin minäkin.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s