Päivää Baijerista – entä te?

Tässä on käynyt niin hassusti, että tuli tasaluku täyteen. Sivuillani on käyty nyt yli 100 000 kertaa. Kiitän ja kumarran mitä nöyrimmin. Terapeuttisesta kirjoittamisesta on tullut kiva harrastus, jolla saan hahmotettua maailmaa pienin askelin.

nahkahousut

Teitä on ilmeisesti vakiolukijoita – terveisiä vaan anopille, siskolle ja äitille – sekä satunnaisesti sivuilleni osuneita. Mutta keitäs te oikein olette? Kirjoittakaahan pari sanaa itsestänne sekä mahdollisesti toiveita, mistä haluaisitte minun kirjoittavan.

piparit

Kiitoksena palautteesta arvon vastaajien kesken paketin baijerilaista. Olutta on vähän hankala lähetellä, mutta eiköhän täältä muita paikalliserikoisuuksia löydy! Vastausaikaa on sunnuntaihin 16.5. asti.

bretseli

Kiitos kaikille lukijoille – matka jatkukoon!

 

Mainokset

27 ajatusta artikkelista “Päivää Baijerista – entä te?

 1. Baijerilaista, jee! Mitä vaan, jee! Aikalailla vakkaristi seuraan kuulumisiasi täältä Etelä-Korean perämetsästä. Kotivaimoilen täällä mieheni (myös suomalainen) tuodessa leipää pöytään ja sehän mahdollistaa minulle kokopäiväisen blogien kahlaamisen (ja aina välillä kirjoitan jotain omaanikin). Ihan oikeasti koetan löytää itselleni jotain mielekästä tekemistä ja vaikkapa jotain, josta vähän palkkaakin maksettaisiin. Toistaiseksi olen kuitenkin keskittynyt lähinnä kielen opiskeluun. Korean juttuja on nähtävillä siis osoitteessa jalallakoreasti.blogspot.com.
  Blogisi juttuaiheet ovat hyviä ihan tällaisenaan, tykkään ”pilke silmäkulmassa” kirjoitetuista jutuista hauskoilla kuvilla höystettynä. Toivelistalla voisi olla vaikkapa enemmän ruokajuttuja/-kuvia tai sitten ihan sitä paikallisten tyyppien ja tapojen ihmettelyä. Kulttuurierot kiehtovat aina, ja itse tykkään lueskella erityisesti muiden maiden kummallisista juhlapäivistä ja -perinteistä ja ylipäätään kaikesta, mikä eroaa vanhasta tutusta suomalaisesta.

 2. Itse luen blogiasi melko säännöllisesti. Olen puoliksi suomalainen ja puoliksi saksalainen alle 20-vuotias tyttö. Blogissasi pidän siitä, että suomen kielen osaamisen ylläpitämisen lisäksi saan lukea Teidän huomaamianne yksityiskohtia saksalaisesta elämästä, jotka itse taidan ottaa jo itsestäänselvyytenä.

 3. Kiitos vain blogistasi. Sen avulla voimme seurata elämäänne siellä hieman kauempana. Nuukana ihmisenä puhelut tuntuvat turhan tyyriiltä. Kuvat ovat ihania ja kertovat varsinkin Stellan kasvusta ja touhuista. Jatka samalla tyylillä. Näemme sen välityksellä myös matkailukohteita, joissa emme varmaankaan tule koskaan käymään. Kiitos!

 4. Hei, Jostain toisesta saksansuomalaisesta blogista päädyin sivuillesi. En nyt muista mistä. Olen seurannut blogiasi säännöllisesti muistaakseni tämän vuoden keväästä alkaen. Jostain syystä saksankieli on aina kiehtonut minua, vaikka en sitä juurikaan osaa. Luin sitä koulussa viisi vuotta. Asun Helsingissä. Käyn töissä. Olemme vähän eri ikäluokkaa kuin sinä. Voisin varmaan olla äitisi. Mutta pienten lasten kanssa eläminen ei ole niin kaukana omassakaan elämässäni. Tosin nykyisin taistelen jo 11 v ja 15 v tyttöjen kanssa ja ihmettelen tätä nykyajan teinien maailmaa ja olen aivan kalkkis ainakin tyttöjeni mielestä. T. Merja

 5. Heippa! Blogisi löytyy kirjanmerkeistäni ja vierailenkin täällä melkeinpä päivittäin. Olen reilu parikymppinen nainen ja tällä hetkellä asustelen vielä koto-Suomessa, mutta parin kuukauden päästä on muutto Belgiaan edessä.

  Pidän kovasti hauskasta tavastasi kirjoittaa (aiheesta kuin aiheesta) ja erityisesti ulkosuomalaisuutta ja kulttuurieroja käsittelevät postaukset kiinnostavat.

 6. Terkut Norjasta! Käyn lukemassa aina uudet tekstisi koska kirjoitat niin hyvin tavallisistakin aiheista. Jos toivoa saa, niin enemmän tekstejä saksalaisten sapuskoista -inhokit ja itsesikin yllättäneet suosikit listaan!

 7. Terveiset Helsingistä! Eksyin tänne surffailessani ulkosuomalaisten blogeissa. Olen enemmän ja vähemmän haaveillut Saksassa asumisesta, ja pienet rippeet Saksasta ovat piristys arkeen!

 8. Vakkarilukijasi olen ja aina välillä intoudun jopa kommentoimaan. Asun suomalaisen mieheni ja kahden poikani kanssa Etelä-Hollannissa, varuilta noin 100m merenpinnan yläpuolella 😉

  Kirjoitat asiaa, mutta huumorilla ja hyvällä maulla. Aiheet ovat todella kiinnostavia! Erityisesti pidän kirjoituksista, joissa kuvaat tavallista arkea ja toisaalta kerrot paikoista, joissa olet käynyt. Hollannista Saksaan kun ei ole niin pitkä matka.
  Tervetuloa käymään Korkeuksissa, jos tänne suunnalle joskus eksyt 😉

 9. Terveiset Philadelphiasta. Olen jonkin aikaa blogiasi lueskellut, en muista enää mistä tänne löysin, jonkun blogin kautta. Etenkin ulkosuomalaisten blogit kiinnostaa. Kiva lukea millaista se arki on muualla päin maailmaa ja kai sitä tuntee jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta kun itse on samassa tilanteessa.

 10. Minäpä luen blogiasi pohjanmaalta. Oltiin samalla verkkokurssilla tässä keväällä, mutta luin kyllä blogiasi jo aiemmin. Ulkosuomalaisten blogit kiinnostaa, kun joskus toivoisin itsekin pääseväni hetkeksi ulkomaille asumaan 🙂

 11. Hei. Terveisiä Keski-Pohjanmaalta. Minulla myös blogisi on kirjanmerkeissä ja säännöllisesti sitä seuraan 🙂 Tykkään saksankielestä ja Saksasta. Varsinkin etelä-Saksa ja Baijeri ovat mielenkiintoisia. Toiveissa onkin joskus sielläkin päin reissata.
  Yleisestikin minua kiinnostaa ulkosuomalaisten blogit. En nyt tarkkaan osaa toivomuksia blogin suhteen antaa. Blogisi on näin mukavaa luettavaa. Tietysti kulttuurierot ja kaikki asuinmaahanne liittyvä kiinnostaa. Ja kuvia on mukava katsoa.

  Olivia

 12. Luen blogiasi tällä hetkellä Helsingissä, jonne olemme kotiutumassa ensi vuonna. Löysin blogisi jotain kautta, kun katselin ulkosuomalaisten kirjoituksia. Itse olen asunut Egyptissä kohta 10 v.

  Minusta on kiva lueskella elämän menosta muualla maailmassa ja ulkosuomalaisuudesta. Kirjoitat mukaansatempaavasti ihan tavallisesta elämästä.

 13. Terveisiä Tuusulasta 🙂 Löysin blogisi selaillessani ulkosuomalaisten blogeja blogilistalla ja olen jo useamman kuukauden käynyt säännöllisesti täällä lukemassa. Meillä on elämä hieman muutoksessa ja kotimaassa muuton lisäksi olemme avoimina ulkomaille muutolle ja sen suhteen on prosessi käynnissä, katsotaan miten käy. Siksipä kai juurikin ulkosuomalaistern perheiden elämästä kertovia blogeja käyn lukemassa… Ja se minua itseäni kiinnostaa eniten, eli millaista on lapsiperheen elämä ulkomailla. Myös kulttuurierot ovat aina mielenkiintoisia 🙂

 14. Terveisiä Hollanista 🙂 Blogisi on omalla lukulistallani, joten aina uuden postauksen näkyessä, käyn kurkkaamassa. Tykkään kaikkein eniten arjen kuulumisista ja huomioista, en niinkään ole matkaesittelyiden perään 🙂 Kulttuuriin, kieleen ja ruokaan liittyvät jutut on aina mielenkiintoista luettavaa!

 15. Terveisiä Lontoosta!

  Tykkään lueskella juttujasi, meillä käy huumori hyvin yksiin ja mielelläni käyn piipahtamassa. ”Teillä” on hyvä tunnelma. 🙂

  Etelä-Saksa on kaunista aluetta ja alueen kulttuurista ja tavoista tarjoilet mukavia välähdyksiä.

  Anna

 16. Hei E-P:ltä! 😉

  Säännöllisesti käyn blogissasi lukemassa. Aina yhtä mielenkiintoista kuulla Suomen ja Saksan eroavaisuuksista, joten anna tulla vaan!

  -Tiina

 17. Terveisiä Frankfurtista! Muutimme tänne Suomesta viime elokuussa puolison työn perässä. Minä kotirouvailen ja seuraan innolla kuulumisiasi ja kokeneemman ulkosuomalaisen edesottamuksia 🙂 Kirjoitat tosi kivasti, joten tämä blogivierailu tuo aina mukavasti piritystä päivään ja vertaistukea kotirouvan elämään.
  Hyvää kesää Sinulle ja perheellesi!

 18. En muista mitä kautta tänne aikanaan päädyin, mutta olen lukenut blogiasi varmaan noin vuoden verran. Itse asun Suomessa ja tuskin koskaan täältä pois muutankaan (mies ei TODELLAKAAN pidä edes matkustelusta saati että haluaisi muuttaa ulkomaille) mutta on hauska lukea kokemuksia vieraassa kulttuurissa elämisestä.

 19. Minä olen lukija Tampereelta. Tykkään lukea monenlaisia blogeja, enimmäkseen käsityöaiheisoa, mutta myös ulkosuomalaisten blogeja. Minua kiinnostaa Saksan kieli ja kulttuuri, koska olen ammatiltani saksan ja englannin opettaja. Olin nuorena au pairina Munchenin liepeillä, ja se seutu kiinnostaa edelleen. Nyt on jo vierähtänyt viisi vuotta edellisestä vierailusta. Minulla on kotona kaksi teinipoikaa ja tänä vuonna 12 täyttävä tyttö. Minusta on kiva lukea ihan arjen asioita, ja juuri nuo kulttuurierot ym. ovat kiinnostavia juttuja. Jatkahan kirjoittelua!

 20. Terveiset Espoosta. Luen säännöllisesti jokaisen postauksen. Tykkään eniten kuulumispostauksista, paikallispäivityksistä, matkapäivityksistä. En muista enää mitä kautta kuulin blogistasi, mutta jotenkin tänne tieni löysin ja siitä lähtien olen lukenut kuulumisianne. Luen paljon erilaisia blogeja ja oman twistin lukemiseen tekee, kun tuntee myös ihan oikeassakin elämässä.

 21. Köpiksestä moi! Luen blogiasi säännöllisesti monesta syystä. Koska minua kiinnostaa mitä teille kuuluu ja miten Saksassa elellään, kirjoitat hyvin ja sun huumori on ihan top! I like 🙂
  Niin ja usein melkein kommentoin, mutta sitten se kuitenkin jää. Jatka samaa rataa!

  Hyvää kesää teille!

 22. Terveiset Bodenseen tuntumasta. Etsin netistä joskus ulkosuomalaisten blogeja ja törmäsin sun blogiin. Tykkään sun ironisesta huumorista ja tyylistä kirjoittaa. Olen asunut jo seitsämän vuotta Saksassa ja taistelin alkuaikoina samojen ongelmien kanssa, kun sinä nyt (työnhaku, murre yms.). Opiskelin suomalaisen maisteri-tutkinnon päälle vielä saksalaisen tutkinnnon, joka auttoi minua työllistymisessä. Mieheni on saksalainen ja meillä on kaksi lasta (7v ja 5v).
  Mukavaa kesää Müncheniin!

 23. Moro moro
  Jotenkin ”kummasti” anoppisi kautta löysin tämän sivuston ja varsinkin Miestä koskevat kommentit viihdyttää aina =o) Mitäs se äijä ny on teheny? Hauska lukea hänestä toisen näkökulmasta, kun ittellä on on vielä se ”puukengällä sääreen” meininki muistissa.Terkkuja vaan! Ja ainahan Stellan kasvaminen ja sun touhut kiinnostaa. Yhteyttä tulee muutoin pidettyä huonosti, niin tämä on mahtava väylä pysyä mukana teidän elämässä. Välillä on ihan pettynyt, jos käy sivuilla eikä olekaan tullut uutta postausta, joten vaativakin lukija täällä päässä…Jatka samaan malliin!

 24. Münchenistä myös iltaa. Löysin jotain kuukausia takaperin blogisi ja jäin vakkarilukijaksi siltä istumalta. Taustani on samanlainen – reilu vuosikymmen ulkomailla, joista pari Saksassa. Taskussa korkeakoulututkinto ja takana ’ura’, nyt lahkeessa roikkuvat lapset ja päivät täyttyvät Hausfraun tehtävissä. Tyylisi kirjoittaa on upea – ironinen ja nokkela. Teet loistavia havaintoja saksalaisuudesta ja ulkosuomalaisuudesta sekä tarjoat vertaistukea meille kanssa-Hausfraulle.

  • Nuori tyttö suomesta joka ihastui Saksaan yhel matkallaan!! 🙂 ja jäi kaipaamaan ihanaa saksalaista henkilöä!! 🙂 ihana kun kirjoitat sellai jalat maassa!!

 25. Terkut Virosta. Käyn suht säännöllisesti täällä lukemassa. Baijerin seutu kiinnostaa paljon asuinalueena, kuten myös kieli ja paikallinen kulttuuri, ne vaan jotenkin tuntuu ”siltä oikealta” (vaikka en saksaa hyvin osaakkaan). Viro, Etelä-Saksa ja tietyt osavaltiot USA:ssa voisivat olla paikkoja missä asua, ehkäpä vielä tuossa järjestyksessä jos pitäisi/saisi valita.

  Toivon kuten moni edellä, kirjoituksasi kulttuurieroista, arkielämän koukeroista, saksalaisuudesta jne, sellaista asumisperäisiä kokemuksia ei löydä liikaa ainakaan netistä.

  Blogiisi törmäsin kun etsin sisältöä http://maastamuutto.fi sivuille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s