Tulvia

Täällä Keski-Euroopassa tulvii. Saksa on pahasti paikoittain veden alla, Tsekissä mm. Prahassa on tilanne päällä, Itävalta samoin. Omassa osavaltiossa, Baijerissa, on julistettu paikoin hätätilanne. Rosenheim, Passau – aika hurjia kuvia sieltä televisio välittää.

IMG_5035

Piti oikein vartavasten mennä katsomaan, miten tuo Münchenin halki kulkeva Isar-joki oikein käyttäytyy. Juu, vettä oli. Normaalisti kivinen ranta on näkyvissä, mutta nyt ei siitä ollut tietoakaan. Vielä muurit kestävät – ainakin metri varaa ennenkuin vesi tulvii kaduille. Onneksi sade loppui.

IMG_5036

Passaussa vesi on korkeimmillaan 500 vuoteen. Monissa paikoissa vesi on noussut jopa yhdeksän metriä, mikä kuulostaa aika hurjalta. Uutisissa tätä tulvaa verrataan vuoden 2002 tulviin, jotka saivat melkoista tuhoa aikaan.

IMG_5032

Minullahan muuten on niistä edellisistäkin Saksan suurtulvista kokemusta. Teimme nimittäin juuri silloin Miehen kanssa autoreissun Keski-Eurooppaan. Pääsimme juuri alta pois, ennen kuin tiet alkoivat kirjaimellisesti kadota.

Telkkarissa haastateltiin erästä kodistaan evakuoitua naista. Hän ilmaisi asian hyvin: ”Luonnon edessä ei voi muuta kuin nöyrtyä. Ihminen välillä unohtaa, minkä mahdin alla sitä eletään, mutta kyllä luonto-äiti itsestään osaa muistuttaa.”

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s