Lomakaipuu

Se on kyllä tylsää, kun työnteko alkaa haittaa lomailua.

IMG_1864

Ei huolta, minä en ole saanut töitä. Se jos joskus tapahtuisi, lupaan ottaa proseccoa lasin jos toisenkin… Se on ne Miehen työt.

IMG_1124

Saksalaisilla on nimittäin koulupakko. Ei siis oppivelvollisuus, vaan koulussa todellakin pitää olla paikalla. Se tarkoittaa myös sitä, että omat lomat muuhun kuin viralliseen loma-aikaan on periaatteessa täysin poissuljettu vaihtoehto. Lentokentällä voidaan kysyä lupalappua koululta, jos lapsi matkustaa loma-ajan ulkopuolella.

103-0383_IMG

Syksyllähän Tytär aloittaa koulun, joten nyt on viimeinen mahdollisuus matkustaa ruuhka-aikojen ulkopuolella. Aikaisemmin olemme tehneet toukokuussa yleensä jonkun rantaloman. Nyt ei onnistunut eikä kesäkuukaan hyvältä näytä.

Jos edes säät olisivat täällä hyviä, niin ehkä sen kestäisi. Mutta kun sataa-sataa-ropisee, menee kaikilta hermot.

Hmpf. Enhän minä sitä osannut kuvitella, että kun Mies otti uudet työt vastaan, sen pitäisi siellä töitäkin tehdä.

4 ajatusta artikkelista “Lomakaipuu

  1. Ai siellä on niinkin ankaraa koulussa?! Mua jo täällä ärsyttää, kun koulusta naputetaan jos pitää esim kerran lukukaudessa viikon ekstraa… Mutta taidanpa vaan tyytyä siihen, että tulee pieni tiedote, jossa toivotaan perheen lomailevan silloin, kun koulusta on lomaa. Kukaan ei kuitenkaan kiellä omaa-lomaa. Tuntui se silti oudolta, kun esikoisen koulu alkoi ja ne useat vapaapäivät jäivät pois. Sinne se pulahti, koulutien syövereihin, mun pieni… 😀 Nyt siihen on jo tottunut (melkein). :)))

  2. Niin ja se koulupakko Saksassa kestää 12 vuotta ja pitää sisällään myös duaalisen ammattikoulutuksen.
    PISA ja useat muut kriteerit puhuvat Suomen koululaitoksen puolesta. Mitalin kääntöpuolelta löytyy sitten sen puutteet: esim. nuorisotyöttömyyden riippuvuus koululaitoksesta .Nuorisotyöttömyys (15-24 v.) Espanjassa on 41,6%, Suomessa 21,4% ja Saksassa 9,9%. Saksassa on 33 000 avointa ammattikoulutuspaikkaa, joille ei löydy hakijoita. Tiedot keräsin sivulta http://www.Wirtschaft und Schule, das Lehrerportal.de. En ole jäänyt mistään vaille, vaikka en ole voinut mennä lomalle milloin huvittaa. Opettajat eivät voi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s