Vuorenpeikonmaa

Olen aikalailla matkustellut ja nähnyt maailmaa. Tosin täytyy mainita, että matkustelut ovat tapahtuneet länsimaisissa paikoissa – Aasiassa en ole käynyt koskaan. No, tämä oli aasinsilta siihen, kuinka hämmästynyt olin, että vain tunnin ajomatkan päästä kotoa löysin paikan, joka sujahti ehdottomasti mun TOP-5:een.

IMG_4969

Ensinnäkin, valitettavasti kuvat eivät tee oikeutta.

IMG_4964

Garmisch-Partenkirchenissä (juu, siellä missä ne uudenvuoden mäkihyppy-kisat pidetään) on Partnachklamm. Paikka on sellainen vuoren sisällä oleva sola, jossa virtaa koski. Kosken vierestä kulkee kävelyreitti, aidattu sellainen.

IMG_4974

Paikka on uskomaton. Koski pauhaa vieressä, polku menee välillä tunneleissa ja sola on osittain niin syvällä vuoren sisällä, ettei taivasta näy. Vuorenpeikonmaa.

IMG_4976

Kävelyä solassa on vajaa kilometri. Sen jälkeen aukeaa jos jonkinmoiset vaeltelureitit ympäri rinteitä. Me menimme Tytär mukana vain tuon solan edestakaisin. Yhteensä siinä meni noin tunnin verran. Sitä edelti noin parinkymmenen minuutin kävelymatka parkkipaikalta solan alkuun. Takaisin tultiin hevoskyydillä.

IMG_5008

Meillä vierailijoille tiedoksi, että tämä tulee vakiopaikaksi, jos halutaan Alpeille mennä vuoristotuulia nuuskimaan. Suosittelemme!

2 ajatusta artikkelista “Vuorenpeikonmaa

  1. Ompa upea paikka. Taytyy laittaa muistiin jos seudulle sattuu. Tuli vahan mieleen Vintgarin rotko Sloveniassa mutta tama on paljon jylhempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s