Keskiaikaista haisua ilmassa

Kun viikonloppuna kävi meidän parvekkeella, kuuli armotonta rummutusta, miehekkäitä huutoja ja haistoi savun tuoksua. Naapurissa oli taas keskiaikaiset markkinat.

IMG_4872

Vaikka sää ei sateineen oikein suosinutkaan markkinoita, oli yleisömenestys silti taattu. Kuka voisi ritareita ja linnanneitoja vastustaa?

IMG_4875

Markkinoilla mukana olevat jakaantuvat periaatteessa kahteen osastoon: on kaupanpitäjät ja ravintoloitsijat sekä leiriläiset. Leiriläiset pistävät teltan pystyyn, jakaantuvat klaaneihin, asuvat siellä keskiaikaisesti viikonlopun verran. Leirille saa tulla tavallisetkin tallaajat ihmettelemään, mutta vain kutsusta.

IMG_4873

Markkinat ovat lapsiystävälliset. Muksuille opetetaan miekkailua sun muuta. Tytöille ostetaan linnanneidon päähine ja pojat saavat puumiekan.

IMG_4878

Ei kuulemma kauppaaminen markkinoilla elätä koko vuotta, sen verran kertoi eräs tapaamani markkinoilla kiertäjä. Markkinat ovat kuitenkin kätevästi ajoitettu aina kesäviikonloppuihin, joten kaikilla oli normaalikin ammatti harrastuksensa ohella. Tapaamani paljasjalkainen kerjäläinen oli itse työkkärissä töissä.

IMG_4869

Tällä kertaa ei mitään mukaan tarttunut, vaikka yleensä käsitöitä suosinkin. Itsetehty luumulikööri vähän kyllä houkutteli ja haarniskakypärä kovasti kuiskutteli nimeäni…

IMG_4882

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s