Nimitapaus

Viikonlopun lehdessä on mielenkiintoinen artikkeli viime vuoden suosituimmista saksalaisista etunimistä. Onneksi olkoon Sophie ja Luca!

luca

Hyvin neutraaleilta ja persoonattomilta nuo Saksan suosikkinimet vaikuttavat: Marie, Maria, Sophia/Sofia, Mia,  Emma, Hannah/Hanna, Anna, Johanna, Luisa/Louisa. Viimeistä lukuunottamatta menisivät suurinpiirtein kaikki suomalaisista. Suomenhan tyttöjen ykkönen oli Ella ja perässä tulivat Sofia, Emma, Aada ja Aino.

Poikien kohdalla tunnistaa suomalaiskorva pikkaisen ulkomaalaissävyjä: Lucan/Lukan lisäksi top-10:ssä olivat Maximilian, Alexander,  Paul,  Ben, Leon/Léon, Lukas/Lucas, Elias ja Louis/Luis. Mutta jos sitä vertaa suomalaispoikien suosikkinimiin (Onni, Elias, Eetu, Leo ja Aleksi), niin kyllä sieltä sittenkin samoja sävyjä erottaa.

Minulla on itselläni erikoinen nimi. Mistä lie vanhempani olivat sen keksineet – jotenkin slaavilaiselta kalskahtaa ainakin omaan korvaan. Kun luokassa oli useampi Marika tai Sari tai Miia, oma nimi erottui taatusti. Ei voinut kadota massaan. En ole vielä tähän päivään mennessä tavannut kasvotusten omaa kaimaani.

Kun valitsimme omalle vauvalle nimeä, tuli tämä erikoisuus/tavallisuus-ominaisuus esille. En halunnut ihan tavallista nimeä, mutta liian erikoinenkaan se ei saanut kansainvälisessä ympäristössä. Sen verran olen saanut omaa nimeä tavata ulkomailla, etten halua sitä taakkaa tyttärelle…

Minun nimisiäni on Suomessa alle 800. Tyttärellä on kaimoja 1600. Miehellä 25 000. Entäs sinulla? Testaa Nimipalvelussa!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Nimitapaus

  1. Mun ensimmaista nimea on 52780, onnekseni kutsumanimeni on kuitenkin toinen nimeni jota sitakin on 5392. Esikoisella on 13909 kaimaa ja kuopuksella 4548.

    Meillakin oli lasten nimia miettiessa tarkeaa etta on kansainvalisia, eika meilla ole taalla mitaan ongelmia ollutkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s