Allergia-osasto

Olen viime päivät ollut kauhean vilustustaudin vallassa. Ei kuumetta, mutta pää niin tukossa kuin olla voi. Koska tiesin, mikä mahdollinen diagnoosi olisi, en mennyt lääkäriin ennen kuin eilen.

Ja sieltähän se tuli.

koivu

Olen ollut aika kiitollinen, ettei minulla ole todettu allergioita. Mies on erittäin allerginen ja kesät ovat hänelle tuskaa. Alkaa syömään Zyrteciä helmikuussa. Tyttären kanssa pidetään peukut pystyssä, että hän olisi perinyt minun geenini. Ja nyt lääkäri epäilee, että vihdoin ja viimein siitepöly-allergia on ottanut minutkin kiinni.

Eilen otin allegia-tabletin. Juu, lääkäri varoitti, että voivat väsyttää, mutta voi jessus… Nukuin puoleen päivään eikä jaksa edes käsiä nostaa. Maku-aisti on vieläkin mennyttä, joten väsymystä ei voi hyödyntää edes suklaansyönnillä.

Jos lääkkeet on tätä luokkaa, mieluummin melkein kärsin nuhasta.

6 ajatusta artikkelista “Allergia-osasto

 1. Heips Lontoosta,

  Mulla on kans tosi paha siitepölyallergia, mutta pysyy hyvin kurissa Beconase-sumutteella. Kestää aina muutaman päivä, että alkaa toimia täydellä teholla, mutta sitten kun muistaa käyttää säännöllisesti, oireista pääsee hyvin eroon. Tätä sitten tehostat tarvittaessa Duactilla. Ja ei väsytä :-). Kantsii koklata.

  Anna

 2. Komppaan Annaa, paikallishoitoa nenään (ja silmiin) kannattaa kokeilla. Ihmettelen kyllä mitä varten sulle määrättiin väsyttävää allergialääkettä. Niitä mun mielestä käytetään enää lähinnä unilääkkeenä tai yötä vasten. Setiritsiinin (Zyrtec) ei pitäisi väsyttää mutta joillekin se aiheuttaa väsymystä silti. Loratadiini (Allegra) taas ei edes pääse keskushermostoon, eli sen pitäisi olla varma nakki.

  Toivottavasti saat oireet pian kuriin – ilman lamauttavia sivuvaikutuksia!

  • Pilvi – juu, annettiin ohjeet, että illalla vasta pitää ottaa. Mutta kyllä se seuraava päivä oli niin raskas, että päätin jättää tabletin yhteen kertaan. Mieluummin olen tukossa. Kiitos vinkeistä muun lääkityksen suhteen – tarttee ottaa selvää niistä!

 3. Ja Duactissa on pseudoefedriinia… Mun miestä (joka siis kärsii pahasta allergiasta) piristää pelkkä ajatuskin Duactista. Harmi vaan, ettei Duactia voi käyttää kuin 10 päivää kerrallaan ja sit täytyy pitää taukoa.
  -Matkalainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s