Äästä ööhön

Minusta on aivan mahtavaa, että maailmassa on erilaisia kirjaimia. Mikä etuoikeus meillä suomalaisilla onkaan omistaa sanoja, joissa on paljon ä- ja ö-kirjaimia! Ei ole mikään ihme, että taannoin Suomessa asuvat ulkomaalaiset äänestivät suomenkielen kauneimmaksi sanaksi ”lämpimämpi”.

Olenkin pikkuhiljaa keräillyt näitä erikoiskirjaimia koristeeksi. Tampereelta ostin suomalaiset ja Tanskasta löytyi onneksi paikallisia kirjaimia samanlaisina puisina versioina. Nyt jos vielä löytyisi saksalainen ü, niin kokoelmani olisi täydellinen.

kirjaimet

Mikään ei viestitä vierailijoille eteisessä niin paljon ulkomaalaisuutta kuin oudot kirjaimet seinässä !

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Äästä ööhön

  1. Mahtava idea! Saatan varastaa ainakin jos saan supiamerikkalaisen mieheni siunauksen. Viimeksi eilen kaverit päivittelivät suomen pitkiä,vokaali rikkaita sanoja. Ja niitä pisteitä vokaalien päällä.

      • Niin ollaan – kunnes verrataan mihin tahansa kieleen, joka käyttää muita kuin latinalaisia kirjaimia. 😉 Ja kielestä puheen ollen, minä inhoan yhdyssanavirheitä niin paljon, että sen kerran kun en huomaa korjata puhelimen sanakirjan ”paranteluja”, pitää jälkikäteen nolona selitellä että niin pääsi käymään. Siis: Vokaalirikkaita.

  2. Paluuviite: Seinän maalaus | Finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s