Hyvä päivä

Tänään on hyvä päivä!

Saimme uutisen, että Tytär on hyväksytty yksityiskouluun. Juu, siihen samaan, missä soitettiin sitä harppua… Nyt onkin funtsattavaa.

aton1

Hyviä puolia:
– Oletus on, että jos on privaattikoulu, opettajilla on hiukka enemmän motivaatiota työskennellä lasten kanssa
– Koulu seuraa Baijerin osavaltion opetussuunnitelmaa, joten kai ne samat asiat oppivat, mitä normaalissakin koulussa
– Luokkakoko on tosi pieni verrattuna normaaliin kouluun
– Kokopäivä-koulu ja läksyt tehdään koulussa. Ei tarvi edes reppua tuoda
– Koulu suuntautuu luovuuteen, joten Tytär saa siellä tanssia ja maalata niin paljon kuin sielu sietää
– Ekasta luokasta lähtien opiskellaan espanjaa ja englantia
– Koulussa harrastetaan paljon – on uimista ja ratsastamista jne. Instrumentin soitto tulee pakolliseksi kolmannella luokalla

Huonot puolet:
– Koulu maksaa
– Peruskoulun (4 luokkaan asti) jälkeen lukiota ei samassa koulussa tarjolla, joten Tytär täytyy erikseen testata toiseen kouluun siirtymistä varten. Oppilaat eivät saa arvosanoja koko peruskoulun aikana
– Onko normaaliin kouluun siirtyminen liian raju kokemus?
– Mistä tiedämme, että Tytär varmasti oppii samat asiat kuin tavallisessa koulussa vaaditaan? Saksalaisesta koulusta ei ole meillä mitään kokemusta.
– Oppiiko Tytär opiskelemaan tavalla, jolla normaalissa koulussa pärjätään?

Huoh. Mistä sitä tietää, että tekee oikean päätöksen?

Mainokset

7 ajatusta artikkelista “Hyvä päivä

 1. Eiköhän kaikki mene ihan hyvin. Pieni luokkakoko ja omistautuneet opettajat lapsen koulu-uran aluksi ovat varmasti vain hyvä asia! Toisaalta elämässä täytyy oppia joustamaan muutoksiin, eli kuvioiden muuttumiseen on mielestäni ihan hyvä tottua jo vähän kerrallaan. Ja kun koko koulu kerran päättyy kaikkien osalta niin teidän tytöllännehän on sitten runsaasti kohtalotovereita joista joidenkin kanssa hän ehkä päätyy seuraavaan kouluunsa, eli muutos ei varmaankaan siltä osin lopulta tule olemaan niin mahdoton kuin mitä etukäteen voi tuntua.

  Uskon, että kallis yksityinen koulu kyllä myös varmistaa, että lapset oppivat omaksumaan tietoa ja pysyvät maan oppijärjestelmässä mukana. Meidän poikamme yksityinen kansainvälinen koulu on ainakin toistaiseksi osoittautunut olemaan tässä suhteessa kovasti edellä kaikkia muita tuntemiani koululaitoksia. Olen ihan hämmentynyt siitä mitä kaikkea nelivuotias on jo ehtinyt koulussa oppia ihan huomaamattaan. Motivoituneet opettajat ehtivät saada paljon aikaan kun luokkakoot ovat riittävän pieniä!

  • Piti vielä selventää, etten siis pidä koulun kalliutta minään arvona itsessään! Hinta kuitenkin takaa sen, että joidenkin vanhempien odotukset ovat jo koulun kalliuden vuoksi niin korkealla, että koulun täytyy tehdä kaikin puolin parhaansa opetuksen ja ilmapiirinkin suhteen.

   Yksityiskoulun valitseminen on tietysti varmasti suurempi juttu sellaisissa kuvioissa joissa paikallinen julkinen koulu on ihan varteenotettava vaihtoehto. Meillä ei muuta vaihtoehtoa ollut kuin yksityinen (koska julkisten koulujen taso täällä on valitettavasti niin kovin surkea) ja olen siitä löytänyt paljon hyviä puolia vaikken mikään varsinainen yksityiskoulujen kannattaja noin yleensä ottaen olekaan.

   • Kiitti, Kata, ajatuksistasi. Mukava kuulla mielipiteitä sellaiselta, jolla jo kokemusta on. Olen kallistumassa yksityiskoulun puolelle. Ehkä.

 2. Vastaus: yritysten ja erehdysten kautta. Eli ei mistään. Eikä noi tohon lopu, lupaan sen. *huok*

 3. Etsin Münchenin 477 koulun joukosta sen yksityisen peruskoulun, mihin maintsemasi tuntomerkit sopivat.(Jätän sen nimen mainitsematta.) Koulu noudattaa Baijerin valtion opetussuunnitelmia ja organisaatiossa ja opetusmenetelmissä noudatetaan Reformpädagogik ( Wikipedia:progressiivinen koulutus, Progressive education, Bielefelder Laborschule). Koulun toimintaa ja oppimistuloksia seurataan kotisivun mukaan myös kasvatustieteellisesti sen perustamisesta asti, ja standardisoitujen koulusaavutustestien mukaan oppilaitten tulokset olisivat keskitasoa paremmat. Koulumaksun kalleus selittyy tuon pedagogisen organisaation ja didaktisten menetelmien kautta. Sikäli kuin arvasin/löysin juuri tyttäresi tulevan koulun, voin vakuuttaa että saat olla ihan jännittämättä ja luottavaisella mielellä. Koululla olisi maine menetettävänä, jos oppilaat eivät 4. luokan jälkeen pärjäisi normaalissa koulussa. Periaatteessa valtio voisi perua yksityiskouluilta toimintaluvan sikäli kuin ne eivät vastaisi vaatimuksia. Koulun esittely kotisivuilla on niin vakuuttava, että se sopisi enemmän malliksi ja esikuvaksi kuin lopetettavien kandidaattien joukkoon. Minulla on jotakuinkin näkemystä ja kokemusta koulualalta Saksassa, koska olen täällä opiskellut ja opettanut ja käynyt 3 oman lapsen koulumurheet läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s