Vuoristoilmaa

Jos sitä ottais vaikka sellaisen tavoitteen tälle vuodelle, että tekisi perheen kesken jonkun reissun joka viikonloppu. Se ei tarvitsisi olla mikään pitkä retki, kunhan vaan jotain tekis. Sitä niin vain jotenkin helposti jumittuu neljän seinän sisälle.

IMG_4454

Tämän tavoitteen aloitimme lähtemällä vuorille. Emme ole lasketteluperhe, valitettavasti, mutta voi Alpeilla muutakin tehdä. Laskettelualueilla ylläpidetään hankien keskellä mukavia vaellusreittejä ja tietysti kelkkailu on ihan ykköspuuhaa.

IMG_4446

Kävimme Spitzingseellä, joka on järvi kilometrin korkeudella. Sen rinteille on ujutettu muutamakin laskettelurinne, korkeimmat vajaan parin kilometrin korkeudella. Ei mikään iso paikka.

IMG_4443

Otimme kelkan mukaan ja lähdimme talsimaan järven ympäri mukavan lumisia polkuja pitkin. Winter Wonderland.

IMG_4459

Ehkäpä me kuitenkin varaamme ensi vkonlopuksi Tyttärelle laskettelukurssin. Sen verran kivalta näytti laskettelu sieltä rinteen alapuolelta katsoen. Minullekin taitaisi kurssi tehdä terää.

Onkohan se vuoristoilma sekoittanut pääni… Onko meistä tulossa ulkoiluperhe??

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Vuoristoilmaa

 1. Joka viikonloppuna? Huhhelihuu, saitte täältä Hessenistä samantien otsiinne aktiiviperhe-leiman. Mut onpa siellä kyllä lunta! Toisaalta, kai sitä nyt vuorilla on aina tähän aikaan vuodesta, jos meille tänne jokilaaksoonkin on sadellut jotain valkoista jo viikkokaupalla.

  Ootko muuten miettinyt pertsaa tai miksei luistelutyyliäkin? Kävin viime vuonna hiihtelemässä Mont Blancin maisemissa, ja kyllä siinä auringonpaisteessa unohti jopa kaikki kouluaikaiset traumat aiheesta. Harmittaa ihan sikana ettei täällä voi missään hiihtää lumen puutteesta johtuen.

  • Voi, Oili, minulle retki merkitsisi vaikkapa vain naapuripuistoon siirtymistä, ei sen kummempaa tarvi olla…
   Murtsikkaa, hui mikä ehdotus!
   Nimimerkki Aina-vika-koulun-hiihtokilpailuissa

   • No kato mulla oli käytössä sama nimimerkki! Kummasti kun homman otti rennosti (ja seurana oli yhtä hiihtotaidottomia kuin allekirjoittanut), niin sehän oli yllättäen tosi kivaa. Lisäksi buukattiin kurssi, vaikka aluksi murisin että kyllä suomalainen nyt hitto hiihtää osaa. Idea osoittautui kuitenkin hyväksi, koska nyt osaan esim. myös jarruttaa alamäessä 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s