Täyttö ja Liotus vastaan Perherauha

Tunnetaanko teidän perheessä sama ilmiö kuin meillä? Ilmiö on mielipide-eroavaisuudet-astianpesukoneen-täytöstä eli tuttavallisesti ei-tota-lautasta-voi-tuohon-väliin-työntää.

IMG_4433

Käytännössä prosessi siis etenee näin: kumpikin täyttää pikkuhiljaa päivän mittaan tiskikonetta. Mitä täydemmäksi se alkaa tulla, sitä enemmän alkavat tavarat liikkumaan. Kummallakin tuntuu olevan vankka mielipide juomalasien paikasta sekä pienten ja suurten murokippojen etäisyysvälistä. Jos jonkun saa ängettyä johonkin rakoon ja siinä on selkeästi lautasille piikkipaikat, minähän parkkeeraan sen astian siihen. Miehen mielipide tietysti taas on ihan eri. Kun tiskikone pitäisi laittaa päälle, tapahtuu vielä Suuri Täyttöjärjestyksen Vaihto.

Puhutaanko teillä asiasta? Meillä perherauha pidetään yllä pitämällä aihe visusti pois keskustelusta. Se kuuluu samaan aihepiiriin kuin Astioiden Liotus.

Mainokset

7 ajatusta artikkelista “Täyttö ja Liotus vastaan Perherauha

  1. Ihan perushuttua. 😀 Meillä etenkin, mutta myös muissa perheissä. Vähän väliä saa täältä B-staniasta lukea aiheesta ja aina ne ovat yhtä hauskoja tarinoita. Siis vierestä katsottuna, ei kun tilanne on päällä oman katon alla.

  2. Suuri pitääkö-astiat-pestä-ennen-pesukoneeseen-laittoa-keskustelu on tuttua täälläkin. Miehen mielestä ehdottomasti pitää, mutta hänhän ei yleensä astianpesukonetta täytä…

  3. Meillä samoin (yleensä äänettömän) keskustelun tärkein osa-alue on, pitääkö astiat pestä ennen pesukoneeseen laittoa. Keskustelu kulminoituu ja muuttuu äänelliseksi, kun mies löytää jonkun porkkanaraastetiplun teemukista. Näiden tapausten ja laatulaitteemme ansiosta olen osin joutunut luovuttamaan. Toinen osa-alue liippaa lähelle liotuskysymystä: voiko astiat odottaa pesua siellä koneessa. Mutta kun liotusvadissa ei ole vettä, ei niiden istuttaminen altaassa auta tippaakaan. Miehen toteamus tähän olisi, että on parempi jättää astianpesukoneen täyttö sen paremmin hallitsevalle vaimolle. Niivvarmaan.

  4. No kyllähän se vähän näin täälläkin menee 🙂 Ja turha siitä on alkaa keskustelua isännän kanssa vääntämään, kiltisti siirtelen astiat sitten Omille paikoilleen.

  5. Meillä taas miestä ei voisi vähempää kiinnostaa missä järjestyksessä astiat koneessa on. Minä taas olen sen suhteen turhankin tarkka, joten se olen minä, joka järjestelee lautaset, lasit ym. ”oikeaan” järjestykseen koneessa. Mies saattaa joskus laittaessaan likaisimpia lautasia huuhtaista, mutta minä taas en. Meillä kyllä tästä asiasta puhutaan, lähinnä mun toimesta, kun viikosta toiseen yritän miestäkin opettaa laittamaan astiat tiettyihin järjestyksiin. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s