Tips tips

Hei te paikalliset Yhdysvalloissa, kuinka nopeasti totuitte tippaamiseen?

hotelli

Toki täällä Saksassakin tipataan. Aikoinaan kerroinkin, kun en tiennyt, että kampaajaa tulee tipata. Noloa. Ravintolassa pyöristän luvun lähimpään tasasummaan, mutta ihan pakko se ei kai ole.

Jenkeissä se taas on oletus, koska se muodostaa osan tarjoilijan ym palkkaa. Ja kyllä he tekevätkin töitä sen eteen. Jätä jo meidät rauhaan, sitä tiuski mielessään muutaman kerran innokkaalle tarjoilijalle.

IMG_4189

Hotellissa jätimme aina dollarin tyynylle joka aamu. Olin aikoinani kesätöissä Jenkeissä hotellissa ja kivahan se oli, että tippejä tienasi. Mutta aina tuntui, ettei ollut ihan varma, kuinka paljon rahaa tulee ja menee.

Mutta on se tippaus mielestäni jotenkin rasittavaa. Samoin kuin se, että ne verot lisätään vasta kassalla hintaan. Koskaan ei tiedä varmasti, mikä se loppusumma tulee olemaan.

Pitää sitä valittaa pienistäkin asioista.

 

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Tips tips

  1. Ostosten suhteen totuttelen myös itse näihin myyntiveroihin – aikaisemmassa osavaltiossa ei myyntiveroa ollut ollenkaan, joten tuotteet maksoivat juuri sen verran, mitä lapussa sanotaan.
    Tippaaminen sujuu, täällä on oltu jo niin kauan. Tosin, olen ehkä hieman huoleton sellainen. Tippaan tavallisesti 20% ja palaan 15%:iin, jos palvelu oli huonoa. Tarkemmat tyypit ottavat ravintolalaskusta ensin verot pois, ja tippaavat verottoman summan päälle.
    Tässä ehkä olen tehnyt tietämättäni väärin jo monta vuotta, mutta tippaan aika harvoin hotellissa – nimenomaan huoneensiivoojalle. Olen hotellissa 1-2 yötä viikossa ja jos olen useamman yötä samassa paikassa, voin jättää lähtiessäni tipin pöydälle. Jos hotellissa on pakollinen valet parkkeeraus, tietysti tippi on paikallaan.
    New Yorkin reissut ovat ehkä niitä, jolloin suomalaisuus oikein nostaa päätään ja sitä ihmettelee, miksi jokainen tuntuu tarvitsevan tippiä ja yleensä yritän tutkia lompakkoa, että ykkösiä on tarpeeksi matkassa….alkaen hotellista ja mahdollisesta avusta laukkujen kanssa, siihen univormupukuiseen mieheen, joka taksin pysähtymään….mutta toisaalta voi sanoa, että tähän on tottunut jo ajan kanssa.

  2. Me emme ole osanneet tipata hotelleissa, ja muuallakin pitää aina miettiä, onko nyt sopiva hetki tipata vai ei… Ainoastaan ravintolassa se alkaa tulla selkärangasta, ja sielläkin häiritsee juuri tuo, mitä mainitsit, ettei loppusumma ole koskaan selvillä ravintolaan mennessä.

    Vaikeinta tippaamisessa on tajuta, milloin se EI ole korrektia. Esim mistä tietää, pitääkö pikaruokapaikassa jättää tippiä vai ei? Laskussa on viiva tipille, mutta toisaalta amerikkalaisen kaverin mukaan ”nobody tips there”. Tai sitten Publixissa käydessä, kun ostospakkaaja tuo ostokset autolle saakka, tulee fiilis, että nyt kai pitäisi tipata, kunnes huomaa työntekijän rinnuksessa pinssin ”We don’t take tips”… vaikeaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s