Röyh, sanoi amerikkalainen

Kun on lomilla, tuppaa sitä painoa tulemaan. Ihan senkin takia, että syö kaksi lämmintä ateriaa päivässä, kun normaalisti tyytyy vain johonkin voileipään lounaaksi. Kun kotona hyppäsin vaakaan, jännitin, mitä kolmen viikon epätavallinen ruokailu on teettänyt. Nou hätä, vain yksi kilo lisää. High fives all around!

IMG_4233

Oli ne amerikkalaiset annokset yhtä isoja kuin olin muistellutkin. Vahingosta viisastuneena en ottanutkaan koskaan alkupaloja. Hei te paikalliset – otatteko te tosiaan mukaan loppuruuat doggy bagissa? En silloin 15 vuotta sitten ymmärtänyt sitä, enkä oikein nytkään. Mutta saisi kai siitä puolikkaasta annoksesta ihan hyvin lounaan seuraavalle päivälle. Tuskin tuollainen koskettu ruoka kauaa säilyy.

Ja se juomisen määrä. Olen muutenkin huono juomaan nesteitä, joten minua ei kai lasketa, mutta tuntuu, että paikalliset juo varmaan 5 litraa päivässä. Ravintoloissa refillejä lasi toisensa jälkeen ja jos jonkinlainen muki aina kourassa.

pannukakku

Muutaman nostalgia-tripin missasin. Dairy Queenissa ja Taco Bellissa olisi ehdottomasti pitänyt käydä. Onneksi sentään ehdin All-you-can-eat pannukakku-lounaalle!

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Röyh, sanoi amerikkalainen

 1. Täällä doggybagit näyttää naapuripöydissä olevan yleistä, mutta me ei olla vielä sisäistetty tätä mahdollisuutta vaan ollaan yritetty syödä annokset kiltisti loppuun… Sitten kun tarjoilija tulee kysymään, haluatteko ruokaa mukaan, sitä on jäljellä vain sellaiset rippeet, ettei viitsi. Aina miettii, että ensi kerralla syödään vain kohtuudella ja otetaan loput mukaan, muttei sitä sitten koskaan muista.

  Viime aikoina ollaan yritetty välttää ulkona syömistä, mm. tämän takia: http://www.cnn.com/2013/01/16/health/xtreme-eating/index.html?hpt=hp_c3
  En vieläkään tajua, miten tohon yhteen annokseen on onnistuttu mahduttamaan yli 3000 kaloria…

 2. Otan usein loput mukaan. Kuten Jennillä, mekin on vähennetty ulkona syömistä, sitä kun ei kerta kaikkiaan pysty tekemään terveellisesti (ainakaan ilman mieletöntä syynäämistä ja itsekuria, tai jos yrittää pitää suolan saannin missään rajoissa). Loput on kivampi ottaa mukaan, jos esim. sandwichista tai burgerista leikkaa jo heti aluksi puolet pois. Riippuu ihan annoksesta, kuinka mukava niitä loppuja on syödä, tietty burritoissa, sandwicheissa ja burgereissa on inhan vettymisen vaara. Silloinkin voi ottaa lihan sieltä sandwichin sisältä uusiokäyttöön. Hyväksi havaittuja loput mukaan -annoksia on ainakin pitsa, monet salaatit, ei-leivitetyt leikkeet, pasta-annokset. Lisukkeista mukaan mulla lähtee vain parsakaali tm. napakat vihannekset ja perunamuusi. Pitsa säilyy pidempäänkin (mikäs suolan pilaannuttaisi) mutta olen samaa mieltä, että kyllä ne seuraavana päivänä pitää syödä.

  Tunnen huonoa omaatuntoa ulkona syömisen ympäristöepäystävällisyydestä noin lähtökohtaisesti, mutta on se oma vyötärönympärys ja terveyskin otettava huomioon. Siksi doggy bag on minusta hyvä kompromissi.

  Taco Bell -nostalgiaa? 🙂 Voi olla hyvä, ettet ehtinyt, luulen että muistot on parempia kuin todellisuus… Tai kyse on omasta ennakkoluulostani, olen kehittänyt melkein ällötyksen Taco Belliä kohtaan. Omat pika-meksikolaissuosikkini ovat Qdoba ja Chipotle – suositukseksi seuraavalle reissulle!

 3. Meillä tulee joskus ruoat kotiin ravintolassa käynnin jälkeen, mutta mielestäni ne tulee syödä seuraavana päivänä. Kun olen tien päällä, syön aika kehnosti – kahvia, kahvia…- ja ulkonasyömiset keskittyy perjantai-iltaan. Jos olen työmatkalla yksin, en juuri kutsu sitä ulkonasyömiseksi, sillä jopa amerikkalaiset suhtautuvat yksin ulkonasyömiseen hieman oudosti…(oletko nähnyt ihmisiä ravintolassa kirjan kanssa?)…
  DQ on nostalginen ja tykkään – tosin käyn ehkä 1-2 kertaa vuodessa. Arkena suosikkejani ovat Chipotle, kuten yllä jo Plivin mainitsemana ja Panera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s